0

Р ъководителката на Академията Упи Голдбърг заяви, че актьорът Уил Смит няма да бъде лишен от "Оскар", въпреки че удари шамар комика Крис Рок пред всички звездни гости съобщава „Дейли Мейл“.

53-годишният Уил се извини за нападението над 57-годишния Крис на церемонията по връчването на Оскарите в неделя вечер, като заяви, че поведението му е било "неприемливо и непростимо" и го е накарало да се "засрами".

В понеделник групата, която връчва Оскарите, осъди действията на Уил и заяви, че е започнала официално разглеждане на инцидента, но ръководителката на Академията Упи Голдбърг настоя, че последствията няма да включвам лишаването на Уил Смит от отличието.

В американското токшоу „The View“ Голдбърг, която е действащ управител на актьорския клон на Академията, защити действията на Уил, като се аргументира така: "понякога се държиш зле". Припомняме, че Смит удари Рок, след като комикът се пошегува с косата на съпругата му Джейда Пинкет Смит.

Въпреки коментарите на Голдбърг в подкрепа на Смит се появиха призиви Академията да отнеме на Уил „Оскар“-а за най-добър актьор, тъй като в Етичния й кодекс осъждат сериозно всякакъв вид насилие. Академията възстанови своя кодекс на поведение през 2017 г. по време на движението " Me Too".

Последва извинение от страна на Смит в Инстаграм.

"Поведението ми на снощните награди "Оскар" беше неприемливо и непростимо. Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джейда беше твърде много за мен и реагирах емоционално. Бих искал публично да ти се извиня, Крис”, написа той, след което се извини още на организаторите и продуцентите на шоуто.