0

З везди дефилираха по червения килим на кинофестивала в Кан с тоалети на наше момиче от Лом. Това е 24-годишната Десислава Тошева, която притежава модна къща Caviar Couture и прави тоалети висша мода.

Това е първата българска модна къща, която участва в престижното събитие. А първата кинозвезда, която тръгва по пътеката на славата с българския тоалет, е италианската актриса Леа Мурнар.

Историята, която Десислава Тошева разказа пред „Телеграф“, е като приказката за Пепеляшка.

Инстаграм

Как тоалетите на Десислава Тошева се оказват на световното събитие. Агенцията, която прави подбора на дизайнери за Шоуто на звездите, попада на постовете на Десислава Тошева в социалната мрежа Инстаграм.

Свързват се с нея и се оказва, че са прегледали цялото й творчество, както и уебсайта, който си е направила сама.

Vogue и L`officiel

Бяха много учудени, че съм от България, защото според тях нивото на дизайн, кройки, цялостното представяне на бранда ми е на световно ниво, разказа Десислава. Получава покана да занесе десет нейни тоалета, като последните да са напълно непознати. Така златна й рокля избира Леа Мурнар, а след това само за няколко дни я шият по нейните размери.

След блестящото събитие топсветовните списания за мода Vogue и L`officiel канят Десислава Тошева да направят фотосесии с тоалетите й.

Шивачка

Десислава е от Лом, родното място на баща й писателя Бисер Тошев. Тя завършва бизнес и маркетинг в университети във Великобритания, а баща й разказа пред „Телеграф“, че все още изплащат кредитите за образованието й.

Момичето рисува и крои тоалети от малка, а като дете пръстите й винаги са били в кръв от иглите на баба й, с които шие.

Тя не е завършила никакви курсове за дизайн, но се е учила на красотата от картините на големи художници от колекцията на татко си, както и от атмосферата на старата им къща в Лом в стил виенски сецесион.

Питах я, шивачка ли ще станеш, след като похарчи толкова пари за учене, а тя мълчеше и следваше мечтите си, сподели развълнуван щастливият баща.