0

Н овият компилационен албум на корейците BTS “Proof” оглави класацията на Билборд 200, това е шестата първа позиция на групата в тази класация. 

Ретроспекцията, състояща се предимно от вече издадени песни, достигна 314 000 еквивалентни албумни единици, спечелени в САЩ през седмицата, приключваща на 16 юни, според Luminate. Преобладаващата част от тази бройка се дължи на продажбите на CD албуми.

Антологията беше пусната на 10 юни, четири дни преди групата да обяви, че излиза в „пауза“, за да се съсредоточи върху соло начинания. 

Седемчленната южнокорейска група е създадена през 2010 г. и направи своя дебют в класацията на Billboard в САЩ през 2013 г. BTS са събрали 15 записа в класацията Billboard 200 албуми.

Също така в новия топ 10, Кари Ъндърууд отбелязва своя 10-ти пореден албум в топ 10 на Billboard 200. 

В Billboard 200 са класирани най-популярните албуми за седмицата в САЩ въз основа на мултиметрична консумация, измерена в еквивалентни албумни единици, съставена от Luminate. 

Единиците включват продажби на албуми, албуми с еквивалент на песни (TEA) и еквивалентни албуми за стрийминг (SEA). Всяка единица се равнява на една продажба на албум или 10 отделни песни, продадени от албум, или 3 750 поддържани от реклами или 1 250 платени/абонаментни официални аудио и видео потоци при поискване, генерирани от песни от албум. 

Новата диаграма с дата 25 юни 2022 г. ще бъде публикувана изцяло на уебсайта на Billboard на 21 юни.