0

П реди броени дни Здравко от „Ритон“ отбеляза 69-ия си рожден ден с домашно, както разкри самият той пред „Телеграф“ - „ковид парти с близки приятели от гледна точка на сигурността“.

Музикантът разкри, че тази година е специална за него и половинката му Катя, защото техният дует „Ритон“ ще отпразнува 45 г. на сцена.

Сред винаги най-близките бе и Драгомир Драганов, който пък два дни по-късно честваше 50-годишния си юбилей, отново в компанията на Катя и Здравко. „В общи линии бяхме „три дни яли, пили и веселили“, с малка пауза. Обикновено на моя рожден ден на 20 януари каним едната половина от приятелите си, на рождения ден на Катя – през март, останалите“, през смях разказва Здравко, който добавя, че най-вълнуващият подарък за рождения му ден е атрактивна торта, направена лично от тяхна близка приятелка.

Сред пожеланията за здраве – за него, Катя и всички техни близки, Здравко иска и още нещо, което ще се превърне в най-големия празник в живота му.

„Пожелах си да се сбъдне всичко онова, което желая. Поради тази двугодишна пандемична ситуация паднаха толкова наши концерти, че сега искаме да реализираме всички. Всяка година правим две турнета, а миналата не успяхме. Но вече имаме запазена дата през ноември за голям концерт, с който ще отбележим 45 години на сцената и края на турнето ни. От суеверие няма да я споделя. Но освен 45 години, в които ние не сме спирали да работим, ще честваме 10 години от началото на работата с нашата вокална група и оркестъра ни. Също своеобразен юбилей. Искам да се махне този ковид. Нямаме намерение да правим повече бустерни дози“, казва не на шега Здравко, а Катя му желае всеки път, дори без повод, да бъде по-спокоен. „Най-големият подарък е от нея – тя е най-близкият ми човек толкова години. Какво по-хубаво от това“, категоричен е Здравко.