0

Т алантливата и млада надежда на родната музика Симона Загорова изненада почитателите си с нова песен „След края“. Парчето е нова посока в кариерата на гласовитата брюнетка, която досега залагаше на поп, но вече може да се похвали с фолкпроект. „След края за мен е много специална песен, защото е една нова посока в моята кариера, нов стил, нова визия. Благодаря на целия екип – на Андреян Стефанов-Андрю за страхотния бийт, на Ивайло Спасов за прекрасния клип, Цецо Андреев, Момчил Спасов и Августина Маркова- Тути за различната визия. И най-голямото благодаря е към моите фенове за подкрепата и обичта. Наистина „След края“ е моето ново начало и се надявам само хубави неща да предстоят оттук нататък“, разкрива Симона в откровен разговор за „Телеграф“.

Майка й Глория е примата на фолка у нас, а татко й - композиторът Илия Загоров, може да се похвали с едни от най-големите хитове в жанра. Именно затова за Симона е било въпрос на време да се ориентира към стила музика, с който е отрасла. „От ранна детска възраст слушам попфолк, закърмена съм с балканска музика, обичам този стил и от години по участия изпълнявам този жанр. Просто не бях намерила точната авторска песен, за да се представя и в тази светлина. Смятам, че сега му беше времето, както и че това беше песента“, категорична е Симона.

Тя не крие, че е получила огромна подкрепа от близките си, а екипът, с който работи, нарича свои приятели. „Подкрепата, която получих, беше от близките ми, семейството, приятелите ми и хората около мен, които винаги са ме подкрепяли. Екипът също. Те винаги са били на първо място мои приятели. Всички дадохме максимума от себе си, за да се получи този резултат, и съм щастлива и доволна“, допълва Симона и заявява, че в бъдеще ще чуем още много различни проекти от нея, като ще има и фолкпарчета. „Бъдещите ми планове отново са разнообразни и различни. Сега подготвям една лятна песен в латино стил. Есента една балада. Продължаваме с школата ми по пеене и моите прекрасни ученици, на 7 юли Глория, Николай Славеев и аз имаме концерт в Пловдив. Там ще взема и две от моите ученички. Ще изненадам публиката и се надявам да стане едно страхотно шоу“.

Като става въпрос за школа, няма как да не я попитаме доволна ли е от резултатите на тази своя амбициозна мечта. „Музикалната академия е моя сбъдната мечта. Още от дете исках да уча музика и да помагам и на други хора. Щастлива съм, че моите ученици ми се довериха да развия таланта им. През септември с новата учебна година ще има и нови попълнения в школата. Благодаря още веднъж за доверието, което ми гласуваха както моите ученици, така и родителите им“, с усмивка казва чаровницата.

Освен изпълнената с програма работа, Симона успя да намери няколко дни, за да види баща си - Илия Загоров, който от години живее в Швеция. „Бях за три дни в Стокхолм при тате и неговите приятели. Бяхме на участие на абитуриентски бал. Прекарах си няколко страхотни дни в тази страна и ще се радвам много скоро отново да отида. Баща ми е изключителен музикант и творец и винаги, когато се съберем, то просто отвътре ни идва и от въздуха кипи музикална енергия. При последното ми ходене измислихме една много хубава песен и се надявам да види бял свят скоро“, разказва Загорова и допълва: „Дава ми съвети за музиката и ако трябва да съм честна, родителите в повечето пъти се оказват прави. Всеки трябва да има свой личен почерк, но и да се вслушва в думите на по- мъдрите и по-преживели от него. Винаги ми е предлагал да напише някоя песен за мен, правим колаборация, когато е подходящо за дует, ще го направим, когато е за мен, сама го правя“. С любов говори за работата си, семейството и малката си дъщеричка, а ние няма как за финал да не я попитаме дали е и влюбена. „Щастлива съм след толкова хубави събития - с детето си, с проектите си. А за личен план каквото покаже съдбата, защото никога не се случва това, което си го представям, но пък може да е още по-хубаво. Така че човек трябва да е позитивен и щастието да го води напред“, усмихва се Симона.

Малката Галина пее и танцува

Не е изненадващо, че малката дъщеричка на Симона – Галина, също има своята любов към музиката. При цяло семейство такива таланти тя също е наследила тази магия, както се изразява именитата й майка. „Направо си е като голям човек, разбира всичко. Обича да тананика, пее, танцува. Мисля, че има заложби и ще се радвам да наследи нашия семеен талант. Много е хитра, умна. Зодия Риби (смее се). Гледам да отделям максимално време за нея и правя всичко възможно да я виждам ежедневно. Истината е, че в този момент и кариерата ми тръгва нагоре и виждам как се повтаря историята с мама и мен преди години, но ние сме свикнали да се справяме“, с усмивка завършва хубавицата.