0

А кушерка, студентка по психология и собственичка на верига магазини за козметика са сред участничките в „Лейди България 2022“. Кастингът беше обявен само преди броени дни, но вече има над 50 заявени кандидатури, разкриха за „Телеграф“ организаторите.

Сред желаещите тази година има момичета с изключително престижни професии. Бъдеща зъболекарка и настояща акушерка, магистър по публична администрация и юристка са част от професиите на момичетата. Средната възраст на дамите е 28 години. Повечето са успешни не само в професионалния си живот, но и в личен план. Разбира се, в кастинга не липсват и актриси, моделки и танцьорки.

Записването ще продължи до 20 февруари, когато ще бъдат представени и финалистките.

Засега се очаква церемонията по връчване на короната на новата Лейди да бъде около Националния празник 3 март. По този повод организаторите споделят, че са замислили една наистина изцяло посветена на България и на българските традиции вечер. Вдъхновени от българското ще бъдат и критериите при избора на новата Мис. “Търсим типичната българска красота, образа на българката, а тя, освен че е известна с естествената си красота, има много други качества! Надяваме се да успеем да я намерим! През миналата година финалът на събитието беше многократно променям и отлаган, дано тази година това да не се налага!“, разкриват още организаторите.

Традиционно „Лейди България“ се провежда в края на февруари - началото на месец март. Досега носителки на титлата са били все красиви дами, реализирани добре и успешни в живота.

Тази година короната на новата мис ще бъде предадена от актуалната носителка - Александрина Йорданова.