0

С ексбомбата от 80-те години на миналия век Саманта Фокс най-сетне успя да организира класическа брачна церемония с приятелката си Линда Олсън. Двойката обяви и плановете си да прекара медения си месец на специален круиз, който е предназначен единствено за представители на гей общността. По програма круизът е насрочен за края на месец юни и ще бъде във водите на скандинавските страни.

Саманта ще пътува с цялата си група и ще бъде част от някои от шоупрограмите по време на пътуването. Най-тъжното за певицата е, че баща й Гордън не доживя да я отведе до олтара. Фронтменът на „Моторхед” Леми беше предложил услугите си да замести баща й в тази роля. За нещастие Леми също почина.

Саманта Фокс никога не е криела сексуалната си ориентация. Тя планираше да се ожени още през 2020 г., но отложи лятната си сватба, която трябваше да е в Есекс, заради пандемията. 53-годишната певица демонстрира изключително горещи чувства към половинката си Линда Олсън, която е майка на две деца от предишен хетеро брак. Саманта и Линда обявиха годежа си през март 2020 г., четири години след като Саманта загуби дългогодишната си приятелка Майра Стратън, която почина от рак. Майра загуби битката с болестта през 2015 г., а на следващата година Саманта започна да се среща с Линда.

„Не вярвам в етикетите“, заявява Фокс в интервю за сп. „Хелоу”, в което говори за своята сексуална ориентация. „Предполагам, че дълго време бях малко уплашена. Усещах може би, че имам предимно фенове от мъжки пол, но имам и много фенки. Страхувах се, че ще загубя много почитатели.“ „Обичам момчетата, работя с тях през цялото време. Те са в моята група, те са в моя бизнес… Но след като бях с Mайрa в продължение на 16 години, а сега отново съм влюбен в жена, предполагам, че бих казала, че предпочитам да бъда с жени”, допълни тя. Саманта направи официално изявление за своята сексуалност през 2003 г. - годината, в която започна връзка с Майра. „Спала съм и с други жени, но не съм била влюбена преди”.

Саманта Фокс категорично отхвърли вероятността да покани знаменитости на сватбата си и да я превърне в светско събитие. „Познавам някои от тях от дълго време, но искам да поканя хората, които ме направиха такава, каквато съм днес. Известните личности не са ми истинските приятели.” Просто вярвам, че любовта е много по-голяма от всичко друго, допълна тя. „Не можете да изберете в кого се влюбвате, вие просто се влюбвате в него. Не можете да промените това, нали?“