0

Ф олкзвездата Сашка Васева е качила 11 кг в немската болница, в която е от месец в очакване на операция за отстраняване на тумор в мозъка й. Добрата новина съобщи пред „Телеграф“ съпругът й Христо Бакърджиев, който е неотлъчно до нея в тежкото изпитание.

Изпълнителката на златните хитове „Не мога да те забравя, Георги“ и „Левовете в марки“ е преживяла най-трудния период, заради който се забавя хирургичната интервенция, и състоянието й вече е доста по-добро. „Важното е, че качи 11 кг и се закрепи… Основната операция е изключително сложна и се изискват сили… Докторите ще решат в момента. Днес имаше обсъждане на състоянието й и не си позволявам да заявя нищо точно, но най-вероятно между 1 и 3 декември ще бъде“, заяви Христо Бакърджиев.

Бизнесменът се похвали с още една хубава новина – че отоците в главата на певицата са спаднали значително. Именно заради тях германските специалисти предпочетоха да изчакат отварянето на главата й, тъй като съществува доста по-голям риск за пациентката. Заради това й назначиха серия от процедури, които са като малки операции, които да предизвикат спада на повишеното натрупване на течност в междуклетъчните пространства. Лечението вече дава положителен резултат и постепенно рискът от усложнение намалява. Затова медиците прогнозират, че в началото на декември звездата ще е в състояние да бъде оперирана и да преживее успешно отстраняването на тумора в мозъка й. „Слава Богу има вече сили и енергия в сравнение преди един месец, тогава едвам мъждукаше светлинката й. Положителната енергия ще помогне силно“, каза още пред „Телеграф“ мъжът на Сашка Васева.