0

Б ългарският писател и сатирик Радой Ралин също ще оживее виртуално на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ чрез холограма, потвърди пред „Телеграф“ директорът на театъра Калин Сърменов. Това ще се случи на 27 април, точно седмица след Великден и след рождената дата на поета.

Само преди няколко дни по случай 100-годишнината на Стоянка Мутафова Сатирата направи първата си такава холограма в чест на Г-жа Стихийно бедствие.

Ралин ще бъде вторият, който отново ще имаме честа да видим, макар и виртуално. „При Радой Ралин става малко по-сложно, защото той не е актьор, не можем да намерим материал, с който да участва, и начин, по който да го изолираме така, както изолирахме Кака. Тук трябва много повече работа и сме в начален етап, но понеже натрупахме опит и видяхме, че става. Сега трябва да измислил точно по какъв начин“, сподели Сърменов.

Директорът на Сатирата е категоричен, че макар да е по-трудоемко, ще се получи нещо хубаво и стойностно, което си заслужава да се види. „Ще стане. Това, което аз си представям, е той ще бъде в някаква форма на монолог и ако ние го намерим в интервюта, ще е идеално. Ще говоря с БНТ и ще вземем неща от личния архив на сина му и оттам нататък ще започнем да го пишем и да го мислим“, споделя още Калин Сърменов.

Рождената дата на Радой Ралин е на 23 април, но тъй като тогава се пада Великден, събитието ще бъде на 27 април. Макар в много от информациите в мрежата да пишат, че е бил роден през 1923 г., синът му - Кин Стоянов, каза, че баща му се е появил на бял свят през 1922 г. и тази година стават точно 100 години от рождението му.