0

Netflix дебютира с първите емоционални кадри от „Блондинка“ на Андрю Доминик, с участието на Ана де Армас като холивудската икона Мерилин Монро.

Филмът, базиран на бестселъра на Джойс Карол Оутс, се отличава със своя рейтинг NC-17. Поддържащият актьорски състав включва Боби Канавале, Ейдриън Броуди, Джулиан Никълсън, Ксавие Самюел и Евън Уилямс.

Официалният синопсис на „Блондинка“ от Netflix гласи: „Филмът смело преосмисля живота на една от иконите в Холивуд, Мерилин Монро. От нейното нестабилно детство като Норма Джийн, през издигането й до звезда и романтични заплитания, „Блондинка“ размива линиите на факти и измислици, за да изследва нарастващото разделение между нейното обществено и лично „аз“.

„Амбициите на Андрю бяха много ясни от самото начало – да представи версия на живота на Мерилин Монро през нейния обектив“, каза наскоро де Армас пред Netflix Queue.

„Той искаше светът да изпита какво всъщност е чувството да бъдеш не само Мерилин, но и Норма Джийн. Открих, че това е най-смелото и феминистко отношение към нейната история, което някога съм виждала".

„Работихме по този филм с часове, всеки ден в продължение на почти година“, добави де Армас.

„Прочетох романа на Джойс, изучавах стотици снимки, видеоклипове, аудиозаписи, филми – всичко, което можех да намеря. Всяка сцена е вдъхновена от съществуваща снимка. Ще разгледаме всеки детайл на снимката и ще обсъдим какво се случва на нея. Първият въпрос винаги беше: „Какво чувстваше Норма Джийн тук?“ Искахме да разкажем човешката страна на нейната история. Славата е това, което направи Мерилин най-видимият човек в света, но също така направи Норма най-невидимата.”

Съобщава се, че рейтингът на филма NC-17 създаде напрежение между Доминик и Netflix, но режисьорът каза на ScreenDaily през февруари, че няма „нищо друго освен благодарност към Netflix“, отбелязвайки, че стрийминг гигантът поддържа заглавието, дори ако има някои проблеми със съдържанието му. Netflix „настоява“ за привличане на редактора на „Наследствен“ и „Тенет“ Дженифър Лам, за да „ограничат ексцесиите на филма“. Доминик добави, че „Блондинката е „взискателен филм. Ако публиката не го харесва, това е проблемът на шибаната публика. Не се кандидатира за публична длъжност."

Говорейки пред Vulture през май, Доминик добави за филма: „В него има нещо, което да обиди всички.“

„Blonde“ излиза в световен мащаб на Netflix на 23 септември.