0

Т опготвачът шеф Андре Токев няма да готви в затвора, научи „Телеграф“. Този факт разочарова много от пандизчиите, които станаха негови фенове след изцепката му да шофира пиян по джанти на Околовръстния път на София. Токев в момента е под карантина в болницата към Софийския централен затвор заради ковид пандемията. След 10 дни ще бъде приведен за адаптация, както всички лишени от свобода, които престъпват железните врати на зандана. 

Квартира 

Отредено му е място в общежитието в Казичене, където реално Токев ще бъде по-скоро на квартира. Той ще излиза през деня, за да работи на външен обект, а вечер ще се прибира за вечерна проверка и само ще преспива в зандана. Лишените от свобода с леки присъди се настаняват в т.нар. затворнически общежития. Голяма част от тях работят, тъй като 2 дни труд в затвора се броят за 3 излежани и така намаляват присъдите си. Над 80% от лишените от свобода в Казичене работят на външни обекти. Към самото общежитие се полага труд за отглеждане на пчели и риболов. Токев има диплома за готвач и трудно ще му намерят работа в рамките на самото общежитие, затова ще се възползва от възможността да се труди на външен обект, довериха запознати. Дали ще е в някоя закусвалня, или пък в ресторант, това вече допълнително ще се реши. 

Готвачът бе сгащен да кара пиян по джанти на Околовръстното шосе на София.

 Готвачът бе сгащен да кара пиян по джанти на Околовръстното шосе на София.
Телеграф

Елитни

В същото общежитие сред елитните затворници преди време лежа бившият шеф на парното Валентин Димитров–Топлото, който беше парнаджия. По-рано пък в този зандан бе Иво Недялков–Фараона, който работеше като лафкаджия в сграда до корпуса на затвора. Що се отнася до Токев, готвачите в Казичене се надяват, че все пак ще им помогне с някои съвети за рецептите в затворническата кухня. Токев е лишен от свобода за общо 10 месеца заради каране в пияно състояние. Той вече излежа повече от 2 месеца под домашен арест и му остават 8. От тях като се приспаднат дните за работа, както и очакваното му добро поведение, най-вероятно топготвачът ще излезе в началото на юли.