0

П редседателят и главен изпълнителен директор на WWE Винс Макмеън е имал връзка със служител - след това се е съгласил да й плати 3 милиона долара, когато подписала споразумение за поверителност, твърди се в доклад, пише Wall Street Journal.

Бордът на WWE сега разследва споразумението, което беше подписано през януари 2022 г.

Съобщава се, че разследването е разкрило и няколко по-стари споразумения, свързани с искове за неправомерно поведение, които други служители на WWE са предявили срещу 76-годишния Макмеън и Джон Лауринатис, ръководител на отдела за връзки с таланти на WWE.

Бордът на WWE разбра за скорошното споразумение на McMahon за 3 милиона долара, след като получи поредица от анонимни имейли от някой, който твърди, че е приятел на жената, която има предполагаема връзка с шефа на WWE, според Wall Street Journal.

В имейлите се твърди, че Макмеън е наел жената като помощник-юрист със заплата от 100 000 долара, след което е увеличил заплащането й до 200 000 долара, след като са започнали сексуална връзка. 

Макмеън също я „дава като играчка“ на Лауринитис, се казва в имейлите.

„Приятелката ми беше толкова уплашена, че напусна, след като Винс Макмеън и адвокатът Джери й платиха милиони долари, за да млъкне“, пише човекът, изпратил първоначалния имейл.

Изглежда, че имейлът се отнася до Джери Макдевит, който работи като адвокат на Макмеън и не е отговорил на искане за коментар от публикацията. 

Макдевит пише в писмо до Journal, че бившият помощник на юриста не е обвинил Макмеън в тормоз и че „WWE не е платил никакви пари“ на бившата служителка „при нейното заминаване“.

Съобщава се, че съветът е установил, че Макмеън е използвал личните си средства, за да плати на бивши служители, които са подписали споразуменията.

Макмеън е женен за Линда Макмеън, която е съосновател на WWE.

WWE не отговори веднага на искане за коментар от The Post. Говорител на компанията каза пред Journal, че отношенията на Макмеън с параюриста са били по взаимно съгласие. 

Говорителят каза също, че WWE си сътрудничи с разследването на борда си и приема твърденията сериозно.

Споразумението за поверителност на Макмеън с 41-годишната жена гласи, че той й е платил 1 милион долара предварително и 2 милиона долара за период от пет години, съобщава Journal, цитирайки хора, запознати със сделката.