0

Ф олкпевицата Юнона става учителка по музика. Кариерата й обаче продължава само два месеца.

Изпълнителката преподава на ученици от 6-и и 7-и клас в пловдивско училище, но химията между учител и ученик не се получава по начина, по който трябва да бъде.

Търпение

В началото децата са респектирани от факта, че тяхната учителка е популярна певица, но скоро и това не може да ги спре да не слушат. „На тази възраст децата са трудни за управление”, закачливо споделя Юнона и добавя: “Все още ми липсват търпение и необходимите нерви, за да се отдам на тази професия, но може би някой ден след 15 години, когато спра да ходя по участия, и това ще стане“. От позицията на годините е научила, че е човек, който непрекъснато се променя, това, което винаги остава, е любовта й към музиката. “Музиката не е преставала да бъде мое ежедневие. Каквото и друго да правя, винаги е била любимото ми занимание и начин, по който се забавлявам, разтоварвам и премахвам напрежение. Музиката е страст и енергия за живот. Тя е всичко за мен“, емоционално разказва Юнона.

Семейство

Хубавицата пее, откакто се помни. Израснала е в семейство на музиканти. Баба й, макар и на 84 г., и до днес пее към читалището в Кюстендил. Само на 15 г. започва да пее по заведенията. “През 1997 г. загубих баща си и тогава започнах да работя въпреки нежеланието на майка ми. Исках да помогна и на майка ми, и на себе си. Обичах много да пея и можех да го правя, като се събирахме някъде, по- възрастните винаги ме караха да им пея“ спомня си Юнона. Певицата смята, че само когато се занимаваш с това, в което е посветено сърцето и душата ти, го правиш както трябва. В последните години покрай човека до себе си работи в семейната фирма, която е в сферата на земеделието. „Помагам с каквото мога, но все пак съм нова в това поприще и още се уча“, разказва Юнона.

Право

За да разшири мирогледа си и професионалния си път, се записва да учи.

Опитва се да кривне от пътя й на музикант и записва да учи висше образование, специалност “Международно право“ в Благоевград. „Тази материя се оказа доста сериозна. Изискваше пълна отдаденост, която към онзи момент не беше по силите ми, за да я съчетавам с постоянните ми участия в различни градове и с отглеждането на дъщеря ми Глория. По същото време бях приета и в Пловдивския университет, профил пеене и музикална педагогика и така след една пълна година в Благоевград в опити да се превърна в специалист по международни отношения се върнах отново в Пловдив“, ентусиазирано разказва Юнона. Красавицата кандидатства музикална педагогика, учи и се дипломира успешно. „Обичам, когато правя нещо, да давам максимума от себе си и да бъда доволна от резултата“, споделя Юнона.

Дъщеря

Красивата певица има дъщеря на име Глория, която вече е голямо и разумно момиче, с което тя се гордее. Най-важните уроци, които е успяла да предаде на дъщеря си, са по толерантност и честност. „Стараех се да й покажа, че в живота трябва да постъпва така, както иска на нея да й се случи, но всичко в рамките на честността и добрата съвест, защото аз живея по този начин. Каквото и да съм начертала и поискала в живота си, съм го получила и съм безкрайно благодарна на съдбата. Да, било е трудно, тежко, не отведнъж, но винаги е ставало и после спя спокойно. Нямам притеснения от нищо до днес и според мен живея правилно и това предавам като пример на детето ми. Тя е едно доста мъдро дете още от малка. Такава като че ли се роди. Все съм казвала, че има някакъв стар дух в това дете. Още от бебе беше тиха и уравновесена. Тя е ученичка с отличен успех“, гордее се с порасналата си дъщеря певицата. Спомня си, че за разлика от детето си тя е била доста луда глава. „Общо взето, карах доста дълъг и късен пубертет. Случвало се е тя да ме учи и поучава за моите постъпки”, шеговито разказва Юнона. Сега пред малката седят важни решения като кандидатстване. Доскоро е искала да стане зъболекар, но сменя желанието си. „На мен ми се искаше да е нещо, свързано с компютри, мисля, че това е бъдещето, но съм я оставила тя да реши. Не съм от родителите, които настояват. Смятам, че когато дадеш пълна свобода на детето си, то ще успее да отключи възможностите си максимално”, размишлява хубавицата.

Любов

За да е пълно щастието й, освен с музика Юнона се старае да изпълва дните си с любов. „Всеки ден си казваме по няколко пъти с дъщеря ми и с любимия човек, че се обичаме и това не искам да спира. Това е моят ключ за вратата на моето щастие.“ В живота на красавицата от няколко години има мъж, с когото вървят рамо до рамо. „Намери ме, без да го търся. Същият е като мен. С моя мироглед и разбирания за живот”. Най-тежкият момент в живота на красавицата остава загубата на баща й и на любимия й Нончо. Това са моменти, които оставят белег, никога не се забравят, просто човек се научава да живее с тях.

Издаде нова песен за празниците

По случай празниците изпълнителката ще зарадва почитателите си с нова песен “По навик”, бързо, модерно пролетно парче по текст на Йордан Гергов и музика на Мартин Биолчев. „Клипът е имиджов и много свеж. Записах тази песен преди две години, но междувременно поработих доста по издаването на фолклорния ми албум „Празник“. Певицата не спира да работи, малко след като снима клипа към песента, започва работа и по други два проекта, които очаква да представи пред аудиторията си в началото на лятото. Под пълна пара, много мотивирана и вдъхновена, Юнона не спира да твори.

Личен архив

Личен архив

Личен архив