0

З а първи път след развода Даниел Петканов проговори за причините да се стигне до решението за развод с Александра Богданска. Макар двамата да се бяха зарекли да не коментират темата, Лудият репортер реши да обясни в социалните мрежи как се е стигнало до решението за развода. 

Във видео в своя Инстаграм профил той обяснява, че все още обича Алекс, и то много – не само като майка на детето му, но и като жена. "Просто не можех да продължа да живея с нея при тези обстоятелства. Човек трябва да направи компромис. Склонен съм да жертвам любовта помежду ни в името на това да се съхраня като човек, като мъж“, обяснява Дани. Той призна, че решението за раздяла е изцяло негово и мотивира решението си с това че не е могъл  да отговори на очакванията на половинката си - да е толкова мотивиран, амбициозен, социален. 

В обясненията си за раздялата Петканов посочва, още че причина да вземе тежкото решение бил и техният син Габриел. Даниел смятал, че трябва да бъде негов достоен пример за истински мъж, макар че не уточнява какво в поведението на Алекс го е карало да не се чувства мъжкар. Двамата са се разбрали и за грижите за техния син Габриел. Въпреки че родителските права са на Александра, двамата се грижат равнопоставено за момчето - 1 седмица е при майка си, 1 е при баща си.

Той е категоричен, че става все по-щастлив с всеки изминал ден. Така например му се върнало желанието да се храни здравословно, да спортува, да се вижда с други хора. "В мен се заражда желание за живот", споделя той.