0

Б лаготворителният концерт за Сашка Васева, който трябваше да се състои през уикенда, се провали, а причината е в младеж, който се представя за доведен син на фолклегендата, научи „Телеграф“.

Изявата бе планирана в два поредни дни в столичен ресторант, а за колежката си бяха готови да пеят Тони Дачева, Еми Стамболова, Соня Немска и много други. „Поради независещи от организатора причини благотворителният концерт за Сашка Васева се отменя. Благодаря на всички отзовали се. Бъдете здрави“, написа във Фейсбук организаторът Нистор Нисторов.

Той се е отказал от събитието, след като с него се е свързал Станислав Александров-Стас, който му се е представил за доведен син на Сашка Васева. Младежът е обявил, че се съмнява в операцията на певицата и обвинява съпруга й. „Концертите са отменени, тъй като организаторите десет дни изискват експертиза с диагнозата и на тази база да се направят концертите. Не са получили диагнозата и оттам се породиха съмнения и слухове как стоят нещата“, заяви Стас и в предаването на Крум Савов по 7/8 тв.

Чух се с нея преди седмица и не звучеше добре. Тя получава бели петна, забравя някои моменти

Тогава ми каза, че й предстои да посети клиниката и да се направят изследвания преди интервенцията. До днешна дата не съм сигурен, че има такава интервенция. Не знам, ако греша и са скрили от мен такава информация... Но е нелогично. Нямам друго обяснение. Не е срамно, ако не могат да се съберат нужните пари, да се върнат в България и да опитаме тук. Гадно е да се симулира със спасяването на чуждия живот“, казва още Александров.

Съпругът на Сашка Васева – Христо Бакърджиев, отговори на обвиненията пред „Телеграф“: „Епикриза никой не ми е искал, дори в България стократно заявихме, че един от големите специалисти в областта на неврохирургията д-р Хаджиянев издаде епикриза и молехме с него Сашка веднага да се оперира, но след обстойно дискутиране тръгнахме за Германия! А певиците, които уважавам, изглежда, за да си оправдаят съвестта си, ме обвиняват мен! Аз смятам, че съм сериозен и религиозен човек - никога не бих злоупотребил с доверието на хората! Съвестта ми е чиста, за да се оправдавам на хора, които търсят сензации и известност… Този доведен син има нужда най-малко от психиатър, как така аз да не съм чувал този факт?! Много хора се представят за нещо, което не са, може би дори си и вярват! Крум Савов явно за съжаление ми е обиден, тъй като му отказах интервю на живо поради посещение в болницата! Има всякакви хора… Залагам си честта и достойнството!“. На въпрос за актуалното състояние на певицата, бизнесменът отговори така: „Процедурите за намаляването на отоците преди голямата операция имат променлив успех – вчера Сашка беше много зле, бях със сълзи на очи. Днес, слава Богу, се съживи“. Отстраняването на тумора в мозъка на Васева е планирано да стане между 1 и 3 декември.

.

 .