0

Н ай-безцеремонно откраднаха марката „Плейбой” и превърнаха символа на мъжката библия в конкурс за красота във Враца навръх Великден. Ментето било организирано в местна игрална зала, където за забава на клиентите десетина момичета, маскирани като великденски зайчета, дефилираха на импровизирана сцена между машинките за игра. Жури в ограничен състав гласуваше между туровете. От 8 участнички на финала с ленти „Мис Плейбой Враца“ бяха наградени 4 от тях, а една получи и голямата награда и корона и стана първата носителка на тази титла у нас.  

Патент

Всичко би изглеждало почти наред, ако събитието не носеше името на едно от най-известните в света еротични печатни издания - „Плейбой“. Екип на “Телеграф” се свърза с представители на собствениците, които държат патента на световната марка в България, за да изясни дали те са отдали правата за ползването и на някой във Враца. “Никой не се е свързвал с нас, за да ни иска разрешение, нито дори само да ни информира за намерението си да организира подобно събитие”, коментира пред екипа ни Борислав Гълъбов. „Марката “Плейбой” е със световен лиценз, легитимирана и от патентно ведомство у нас, което ще рече, че няма как някой да посегне на нея просто така, когато си поиска”, каза още един от организаторите на „Плеймейт“ у нас. “В тази връзка това е абсолютно нелегитимен конкурс”, добави още той. 

Последна

Припомняме, че печатното издание на българския „Плейбой“ спря да излиза след повече от 18 години на родния пазар. Най-вероятната причина за края на списанието е финансовата криза, както и смъртта на Христо Сираков, който бе двигател на марката, както и на производния от нея конкурс “Мис Плеймейт”. Финалното представление на плеймейтките бе организирано в памет на Сираков в края на 2020 г. Тогава за победителка бе избрана Ева Славова, която е и последната носителка на тази титла.