0

Х оливудският ас Силвестър Сталоун планира да направи шеста последна част на филмите за Рамбо, въпреки че след петата, заснета у нас, обяви, че няма да го прави.

Според американския сайт screenrant.com Сталоун планира да използва части от оригинално заснетата „Първа кръв“, които обаче са изрязани от филма. А снимките най-вероятно ще се случат отново в студията на „Ню Бояна Филм“ и околностите на София.

Ветерани

Филмът от 1982 г., режисиран от холивудския режисьор с български корени Тед Кочев, е базиран на едноименния роман, написан десет години по-рано и прекарал десетилетие в разработки, преди изобщо да излезе на екран. В първоначалните сценарии името на Силвестър Сталоун изобщо не е фигурирало, а за ролята на Рамбо са били избрани други актьори. Според първоначалния сценарий героят на Слай е трябвало да се самоубие с помощта на полковник Сам Траутман. Кочев аргументирал решението си, като разказал историята за свой познат, ветеран от войната във Виетнам, който се е самоубил, след като се е завърнал вкъщи и не могъл да живее в реалността със спомените си. „Според статистиката само през 1980-а всеки месец 1000 ветерани правят опит за самоубийство, а 350 от тях успяват! Затова първоначалният вариант на филма завършва със самоубийството на Рамбо“, споделя режисьорът за първото си виждане за сериала. Радва се обаче, че са сменили концепцията, тъй като и следващите части на Рамбо се радват на голям успех сред киноманите.

Сценарий

Именно този сценарий може да доразвие Слай в шестата част. Разбира се, няма гаранция, че Rambo 6 ще се случи, особено с „Рамбо: Последна кръв“ от 2019 г., обявен за последна част от пътуването на Зелената барета, и факта, че получи определено хладък прием от публиката, критиците и дори автора на книгата Дейвид Морел. Към римейк на първата част на Рамбо има и Куентин Тарантино, който преди време сподели, че би направил филма с Адам Драйвър в главната роля.