0

CW прекрати сериала „Вампири: Наследство“ (Legacies) след 4 сезона, което е спин-оф на „Дневниците на вампира“ (The Vampire Diaries). Това слага край на 13-годишното присъствие на екран на франчайза. 

„Вампири: Наследство“ е вторият спин-оф, следвайки събитията в „Древните“ (The Originals). 

Продължавайки от края на The Originals, Legacies проследи историята на Хоуп Микаелсън (Даниел Роуз Ръсел), дъщеря на хибрида вампир/върколак Клаус Микаелсън (Джоузеф Морган) и върколака Хейли Маршал (Фийби Тонкин). 

Посещавайки училището Salvatore за млади и надарени в Мистик Фолс, Вирджиния, за да се научи да контролира своите свръхестествени дарби, Хоуп се бори между това да се научи да усъвършенства наследството си от вампир, върколак и вещици, като същевременно се справя с различни заплахи и врагове. 

Наследството също видя завръщането на редица герои от „Дневниците на вампира“, включително Аларик Залцман (Матю Дейвис) и Джеръми Гилбърт (Стивън Р. Маккуин).

Както съобщава THR, сезон 4 на Legaces ще бъде последният, тъй като The CW Network обяви, че шоуто няма да се завърне за сезон 5. 

Отмяната на Legasies привидно ще сложи край на 13-годишното излъчване без прекъсване на франчайза на Vampire Diaries по телевизията , тъй като не са обявени други спин-офи. Откакто „Дневниците на вампира“ се излъчи сезон 1, франчайзът запази присъствие под някаква форма по телевизията, тъй като докато оригиналният сериал приключи през март 2017 г., „Древните“ започнаха да се излъчват през октомври 2013 г.

Когато The Originals приключиха през август 2018 г. , Legaces започна да се излъчва през следващия октомври, като поддържаше непрекъснатото телевизионно присъствие на франчайза година след година.

Преди анулирането, сезон 4 на Legaces вече претърпя големи промени с напускането на Кайли Брайант. Тя е изобрази героя Джоузи Салцман, вещица и ученичка в Салваторе, след първия епизод на четвърти сезон. 

Последната й поява дойде в Legaces сезон 4, епизод 9, когато Джоузи напусна училището и се сбогува окончателно с приятелката си Финч Тарайо (Кортни Бандеко) и сестра й Лизи (Джени Бойд).

С края на Legacies, сериала може да се окаже най-значимия в поредицата, тъй като приключва дългогодишния франчайз. 

Докато създателят му Джули Плек скоро ще издаде друг сериал, ориентиран към вампири, под формата на Vampire Academy, краят на The Vampire Diaries по телевизията със сигурност ще остави празнота за мнозина.