0

К аскадьор е прегазил асистент на екшъна „Непобедимите 4“, който се снима в Лондон, София и Солун. Това признаха продуцентите на филмовата поредица пред холивудското издание „Дедлайн“.

Преди седмица в гръцки медии имаше слухове за поне трима ранени, като най-сериозно се твърдеше, че каскадьор е пострадал при инцидент с кораб на снимки край Солун. „Телеграф“ тогава се свърза с продуцентите на филма и те казаха, че тези информации не са коректни. Сега от „Милениум медиа“ са направили изявление пред „Дедлайн“, където разказват и подробности.

Високо

Първият инцидент е станал при подготовката на декора за „Непобедимите 4“, когато човек от техническия екип, който боядисва, пада от високо и влиза в болница. Той е в процес на излекуване. Вторият инцидент става, когато каскадьор кара бавно военна кола и тя преминава през крака на един от асистентите на оператора. И в двата случая обаче не се споменават нито имена, нито къде или кога са станали инцидентите, нито пък националността на пострадалите.

В Холивуд натискът над продуцентите да осигурят безопасност при снимките стана много силен след убийството на простреляната операторка от Алек Болдуин при снимките на филма Rust.

Смърт

При снимките на предишните три филма от „Непобедимите“ имаше инциденти, като един през 2011 г. дори завърши със смърт на каскадьор на язовира до Огняново и родителите му заведоха иска срещу продуцентите.

През 2014 г. пък Джейсън Стейтъм бе на крачка от смъртта, както тогава се изрази Силвестър Сталоун. При снимки Джейсън се закача за камион, който потъва на 30 м дълбочина, но самообладанието и добрата водолазна подготовка спасяват звездата.