М ис България 2018 Теодора Мудева стана жертва на хакерска атака. Затова красавицата разбрала веднага след като излезли оценките й от матурите и телефонът й блокирал.

Мис България 2018 Теодора Мудева стана жертва на хакерска атака. Затова красавицата разбрала веднага след като излезли оценките й от матурите и телефонът й блокирал.

Профилите в социалните мрежи на красавицата, която е носителка и на титлата Мис Планет Талант 2019, както и електронната й поща са недостъпни. Хакерите поискали изплащане, за да й върнат достъпа.

„По-късно разбрах, че е използвано препращащо IP и хакерът е имал достъп до всичко в телефона ми. Занесох апарата при професионалисти, които отстраниха целия хак, но се оказа, че е направен доста майсторски. Не съм и очаквала, че може да представлявам такъв интерес за подобни хора и за това не съм била внимателна в измислянето на пароли и изобщо във виртуалното пространство. Сега разбирам, че това е грешка. Не зная какво са търсили, но със сигурност не са го намерили. Това, което показвам открито, това съм аз самата и не крия нищо в телефона.“ , споделя Мудева.

Теодора е категорична в мнението си, че никой не трябва да се поддава на подобно виртуално изнудване.

Междувременно тя се радва на отлични оценки на матурите и наесен ще прекрачи прага на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.