0

Р аздялата на Кание Уест с Ким Кардашиян си има своите позитиви за рапъра. Той успя да влезе в клуба на милиардерите на Forbes. Явно от както двамата тръгнаха по различни пътища разходите му са спаднали, а богатството му се е увеличило.

Имането на Уест се оценява на $2 милиарда и това го нарежда на 1513-о място. Както вече писахме братя Кирил и Георги Домусчиеви са първите българи милиардери и тяхното богатство се изчислява на по 2.1 млрд. долара.

При Уест основният източник на доходи е скъпарският бранд за кецове Yeezy, който хип-хоп звездата разработва в колаборация с Adidas. Към продуктите на Yeezy има огромно търсене, което позволява на бранда да се представя толкова добре на пазара.

Компания на Уест в клуба на милиардерите вече правят и певицата Риана и рапърът Jay-Z.

Според годишния списък на престижното списание, Риана вече е най-богатият музикант от женски пол в света със състояние в размер на 1.7 милиарда долара. 

Основна причина за това не е музикалната ѝ кариера, а нейните бизнес начинания. И по-конкретно – супер успешната линия за козметика Fenty Beauty и линията за бельо Savage X Fenty.

В момента Риана заема 1729-а позиция на най-заможните милиардери в света. 

В същото време Jay-Z се намира на 2076-а позиция със състояние от 1.4 милиарда. Макар и да е един от най-добрите рапъри за всички времена, Jay-Z също не би успял да заработи подобни пари от музика. 

Той е влязъл в бизнеса с алкохол, притежавайки собствени брандове шампанско и коняк – Armand de Brignac и D’Ussé. 

Изпълнителят има и множество други бизнеси, сред които компанията JetSmart, различни спортни барове и ресторанти, музикален лейбъл и собствена модна линия.

Иначе списъкът на Forbes с най-богатите хора в света се оглавява от Илон Мъск, чието състояние се изчислява на 219 милиарда долара. Той е следван от собственика на Amazon Джеф Безос ($171 милиарда) и французина Бернар Арно ($158 милиарда). Топ 5 се допълва от Бил Гейтс ($129 милиарда) и Уорън Бъфет ($118 милиарда).