0

К рис Нот, по-известен като Тузара от „Сексът и градът“ е остранен от телевизионния сериал „Закрилникът“. Причината за решението са обвиненията за сексуално насилие срещу него. Информацията е потвърдена от продуцентската компания, която стои зад проекта. 

"Крис Нот вече няма да се снима в нови епизоди на сериала "The Equalizer", заповедта влиза в сила незабавно", пишат от компанията и телевизия CBS в съвместно изявление на двете компании. В него се уточнява, че актьорът ще се появи в още един епизод, който вече е финализиран, предава БГНЕС.

Решението за отстраняване на Нот от проекта идва четири дни след като изданието съобщи за обвиненията, отправени срещу него от две жени. И двете твърдят, че актьорът е извършил сексуално посегателство върху тях - в единия случай в Лос Анджелис през 2004 г., а във втория - в Ню Йорк през 2015 г. Нот отрича обвиненията.

Непосредствено след първата обвинителна публикация обаче актьорът загуби няколко договора.

В "Закрилникът", разказ за човек, готов да се притече на помощ на другите, Нот играе ролята на бивш директор на ЦРУ. Най-известен е с участието си в сериалите "Закон и ред" (Майк Логан) и "Сексът и градът" (Мистър Биг или Тузара).

Докато се изясни ситуацията около обвиненията, актьорът може да последва съдбата на Кевин Спейси, чиято кариера тръгна надолу след като и той получи подобни обвинения за сексуално посегателство преди години.

Актьорът се наложи да спре участието си в хитовия сериал "Къща от карти".