0

Т равис Скот излезе на сцената за първи път след смъртоносното си изпълнение на фестивала Astroworld в Хюстън, щата Тексас  миналата година.

Тогава осем души загинаха, 11 бяха откарани в болница със сърдечен арест, а десетки бяха ранени при блъсканицата в публиката.

При излизането си на сцената за празника на Гран При в Маями на мегаклуб „E11even“, изпълнителят хвърли в събралата се пред сцената тълпа, пачка пари, докато в ръка стискаше бутилка текила Don Julio 1942. „Всички ми дължат шот“, се обърна той към публиката.

Феновете избухнаха, когато започна да изпълнява „Antidote“, съобщи PageSix. Скот изпълни много от хитовете си, сред които „SICKOMODE“, „Highest in the Room“ и „Pick Up The Phone“, а тълпата пееше заедно с него.

Изпълнителят след трагичния инцидент миналата година след като беше изключен от фестивала Coachella 2022 , миналия месец пя на частно афтърпарти Bootsy Bellows Coachella 2022. Също така участва на частно домашно парти в Бел Еър преди Оскарите, гости на което бяха Леонардо ди Каприо, Серина Уилямс и други известни личности.

Въпреки това, представянето му на „E11even“ беляза първия му публичен пърформанс, откакто той излезе от светлината на прожекторите заради фестивала в Хюстън.

Скот твърди, че докато пеел на сцената не е знаел какво се случва в публиката на Astroworld. Той продължавал да изпълнява песните си, въпреки молбите на тълпата да спре.
Изпълнителят е дал само едно интервю пред Charlamagne That God  след фестивала, в което завява, че той е направил всичко възможно, за да помогне на пострадалите в публиката. Също така той твърдял, че всъщност не е чул виковете на тълпата от сцената.

Травис Скот беше засегнат от няколко съдебни дела и оттогава стартира инициатива, наречена „Project Heal“, чрез която се опитва да предприеме необходимите действия, „за да може събитията да се превърнат в безопасните пространства, които могат да бъдат“, казва изпълнителят.