0

А мериканският актьор Уил Смит се извини на колегата си Крис Ток, след като му удари шамар по време на церемонията за раздаване на филмовите награди "Оскар". Смит, който прибра статуетката в категорията най-добра главна мъжка роля, определи поведението си като "недопустимо и непростимо".

Междувременно и комикът Крис Рок се извини на Уил Смит и жена му Джада Пинкет-Смит. 

„Като комик може да е трудно да се разбере кои линии може да се прескачат и кои не. Снощи преминах границата, която не трябваше и платих огромната цена - репутацията си на известен комик. Комедията никога не е, за да се подиграваш или да осмиваш хора с големи изпитания, които се случват в живота им. Комедията е свързана с използването на обстоятелствата от реалния живот, за да създадете смях и да внесете светлина в един иначе тъмен свят. С това казано, искрено се извинявам на моите приятели Джада Пинкет-Смит, Уил Смит и останалата част от семейството на Смит за проявеното от мен неуважение и пренебрежение, което за съжаление беше излъчено по света. Надявам се, че с времето тази ситуация може да се прости и в крайна сметка всички можем да бъдем по-добри, по-внимателни хора“, заяви Рок.

На 94-ата церемония за раздаване на престижните награди Смит зашлеви Крис Рок, след като той се пошегува със съпругата му - Джейда Пинкет Смит, която страда от алопеция, загуба на коса. "Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително", написа Смит в Инстаграм и добави, че поведението му миналата нощ е било недопустимо. "Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече, не можех да го понеса и реагирах емоционално", каза той и обръщайки се към колегата си, когото удари, заяви, че иска публично да му се извини. "В света на доброто и любовта няма място за насилие", обобщи той.

Киноакадемията осъди поведението на Смит и заяви, че обмисля какви действия да предприеме, като някои медии зад Океана смятат, че актьорът дори моше да се лиши с наградата си.