0

Н ов документален филм, посветен на живота на Дейвид Боуи, е почти завършен, обявиха от филмовата компания Universal Pictures, които стоят зад него.

По продукцията, озаглавена като едно от парчетата на легендарния музикант - "Moonage Daydream", се работи от близо пет години, а режисьор, сценарист, монтажист и продуцент е Brett Morgen, чието дело е лентата за фронтмена на Nirvana "Kurt Cobain: Montage of Heck" (2015).

Според източници, запознати с проекта, той подготвя нещо много повече от обикновен биографичен филм.

За целта, с помощта на дългогодишния приятел и продуцент на Bowie - Tony Visconti, Morgen разчита на записи, които досега не са разкривани пред публика и е получил пълен достъп до личните архиви на хамелеона на рок музиката.

Това е първият проект, създаден с официалното одобрение на семейството и наследници на покойния британец, а резултатът е описван като "артистичен филм, който води зрителите на пътешествие през творческия живот на Bowie". 

Лентата включва 48 песни и е част от инициативите "Bowie75", с които се почитат живота и наследството му.

Тази година на 8-и януари се навършиха 75 години от рождението на гениалния артист.

Той почина 69-годишна възраст, на 10 януари 2016 - само два дни след рождения си ден и излизането на неговия 25-и студиен албум "Blackstar".

Все още обаче няма насрочена дата за премиерата на "Moonage Daydream".