Л овът е обща страст за звездите, търсачи на адреналин.

Ловът е обща страст за звездите, търсачи на адреналин.

Ловец №1 безспорно е легендарният футболист Христо Стоичков. Запален от години насам той е обиколил едни от най-примамливите точки у нас, както и зад граница. В ловно-светската дружина присъстват още десетки имена, сред които Методи Стойнев, Дани Златков, известен като българския Роналдо, и Благой Георгиев-Джизъса. Чужд за спортната зала, но не и за гората се оказва популярният готвач Ути Бъчваров, който подобно на Камата гони рекорди зад граница.

Африка

Иконата на родния футбол използва всяко връщане у нас за любимото си хоби. Любимата му дестинация, разбира се, е Родопа. В Ардинско отмаря с приятели. Освен с пъдпъдъци, зайци, глигани, сръндаци и пр., звездата може да се похвали с любопитен лов, но в чужбина. През 2016 г. се разрази чутовен скандал заради фотоси, запечатали как Стоичков позира до трупове на жираф, зебра и крокодил. Кадрите предизвикаха остро възмущение сред хората, които го обвиниха във варварство и безцелно убиване на животни. Това провокира Камата да излезе с официално съобщение за престоя му в Африка. „Въпреки че не мисля, че дължа обяснение за хобито си, смятам, че Вие се нуждаете от пояснение. Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни. Възползвайки се от хобито и интересите на хора като мен, те осигуряват прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях“, поясни по онова време Христо.

 Пушки

Спортистите се оказват най-запалени по лова. Поне това подсказва активното присъствие на Златков и Стойнев в редовния лов. В първия ден за тазгодишния сезон Методи отстреля 250 кг глиган. Бившият футболист на "Пирин", "Литекс" и "Локомотив" – Пловдив, публикува фото с дивата свиня, за което мнозина ловджий му завидяха. 200 кг глиган бележи родният Роналдо. „Ловът бих казал, че е най-голямата ми страст - харесвам го повече от футбола. Ходя на лов от много малък, още от времето, когато не можех да държа пушката. Баща ми е човекът, който ме е научил на всичко. Един ден от седмицата ходя при него задължително, а на другия ден при моите приятели от Гоце Делчев. Бих искал да допълня, че ловът не е такъв, какъвто изглежда в очите на хората. Ловците държат най-много за животните и ги обичат повече от всички други хора, а острелът им е съгласуван спрямо законите, което помага за редуциране на популацията“, споделя в миналото Златков. Наскоро с фото край Ардинско пък се похвали бившият футболист Благой Георгиев. В официалния си профил в развлекателната платформа Инстаграм той сподели снимка с оръжие, подсказваща, че няма възраст за лова и на 39 г. Благо далеч не е закъснял. 

Краят на света

След кулинарията това, което носи удоволствие на Ути, са ловът и риболовът. Една от най-интересните ловни дестинации, които е посетил извън границите на България е Камчатка. „Не съм събирач на скъпи пушки, на надарени блондинки или автомобили всъдеходи“, казва с познатата доза хумор готвачът преди време. За Камчатка е отпътувал напълно сам. „То се случи в един много интересен период от живота ми. Камчатка наистина беше един много екстремен, много мъжкарски и абсолютно едноличен мой полет към другия край на света, който храни моето самочувствие и до ден днешен“, спомня си звездата.