0

Б ивша половинка на Рики Мартин е поискала от съда в Пуерто Рико да издаде ограничителна заповед срещу латино легендата, обвинявайки го в домашен тормоз, съобщи сп. „Пийпъл“.

Местната полиция е посетила луксозния квартал в крайбрежния град Дорадо, където живее певецът, за да му връчат заповедта, но не са го открили на адрес, уточни говорител на съда.

Информацията по случая е оскъдна, но засега е ясно, че жалбоподателят е мъж, с когото Рики Мартин е бил във връзка в продължение на няколко месеца. Неговата самоличност не се разкрива, но се уточнява, че не е известна личност.

Обсебен

Според изданието жалбата е подадена директно в съда, след като певецът отказал да приеме раздялата с бившата си изгора. В рамките на 2 месеца той е бил забелязван да обикаля около дома на ищеца най-малко три пъти.

„Жалбоподателят се страхува за безопасността си“, се казва в ограничителната заповед, цитирана от медии. В документа се забранява на Рики Мартин да се свързва с подателя й по какъвто и да е начин, включително да не търси пряк контакт с него. Говорителят на съда подчерта, че тепърва магистратите ще определят изслушване по жалбата, за да преценят дали има достатъчно предпоставки за оставането й в сила.

В изявление до редакцията на „Пийпъл“ представители на пуерториканския певец, актьор и текстописец отхвърлят обвиненията като „напълно неверни и изфабрикувани“.

„Уверени сме, че когато излязат истинските факти по въпроса, нашият клиент ще бъде напълно оправдан“, се казва в текста.

Проблеми

Ограничителната заповед не е единственото главоболие на Мартин – новината за нея идва на фона на друго съдебно дело срещу него, заведено от бившия му мениджър Ребека Дракър. Тя работи с латино краля в периода 2015-2018 г. и отново през 2020-2022 г.

Дракър съди певеца за „значителни компенсации“, които според оценките й възлизат на 3 млн. долара. По думите й тя е успяла да преведе певеца през труден период – както в професионален, така и в личен план, и е го е напътствала при „договори за запис, турнета, спонсорски сделки и други професионални начинания“.

В подадената жалба до съда в Лос Анджелис се подчертава, че „с Ребека на негова страна, Мартин направи милиони и следователно й дължи значителни комисиони".

Освен това според Дракър латино кралят е създавал „токсична работна среда“ и се е опитвал да я „принуди“ да подпише споразумение за неразкриване на информация.