0

Н осителката на награда „Еми“ и ЛГБТ активистка Лавърн Кокс е първият трансджендър човек с кукла Барби направена по нейния лик.

Звездата, която изгря от сериала „Оранжево е новото черно“ каза, че се надява, че новата кукла ще накара хората да „имат големи мечти“.

Това е най-новата версия на куклата, тъй като производителя Mattel иска да промени образа на русокоската.

Активистка Лавърн Кокс съобщи, че като малка я било срам да си вземе кукла Барби. Години по-късно след терапия тя най-накрая си купила.

„Излязох и купих кукла Барби, играх с нея и я обличах и това беше начин за мен да излекувам вътрешното си дете“, каза тя и добави, че майка й по-късно й изпратила Барби за Коледа.

Кокс работила с Mattel за новата кукла, която носи бална рокля от червен тюл и може да бъде преоблечена в различни тоалети.

Актрисата се надявала куклата да вдъхнови децата и да напомни на родителите да ги подкрепят в различните им идентичности.

„За мен е много важно да имам моята кукла Барби по толкова много причини“, каза тя и добави: "Надявам се, че децата от всякакъв пол могат да гледат тази Барби и да мечтаят."

„Пространството за играта, играта с кукли, пространството за създаване на светове с кукли е  пространство на мечтите“, добави тя.

"И сега децата могат да мечтаят с Барби на Лавърн Кокс, първата транссексуална Барби - това е свободно пространство за мечти и възможности“, завърши активистката.