0

У мен, дързък и следващ правилото „Никога не позволявай да те хванат!“. Това е Декстър Морган – най-симпатичният сериен убиец в телевизионната история, изигран като по учебник от актьора Майкъл Хол.

Умен, дързък и следващ правилото „Никога не позволявай да те хванат!“. Това е Декстър Морган – най-симпатичният сериен убиец в телевизионната история, изигран като по учебник от актьора Майкъл Хол.

„Декстър“ остави дупка в сърцата на феновете с финала си през 2013-а, но този ноември се завърна с лимитираната поредица „Нова кръв“. Крайният резултат – 10 вълнуващи епизода,  които само ни напомнят колко гениален е персонажът, родил се в романите на Джеф Линдзи.

Сценарият ни отвежда в измисленото градче Айрън Лейк, в което животът на местните като че ли е спрял. Намираме Декстър

 десетилетие след като инсценира смъртта си,

 започнал на чисто с друга самоличност и скучни навици, които не включват убийства. Затова и с появата на ново изкушение да пролее кръв става ясно, че е поизгубил тренинг. Нещата стават още по-сложни, когато на прага му се появява синът му Харисън (Джак Алкот). Той е гневен тийнейджър, който е наследил някои от лошите черти на баща си. Именно Харисън „погребва“ Декстър с изненадващите си решения, защото в края на поредицата става ясно, че продължение би проследило единствено неговата съдба. Той изцяло обърква живота на баща си и почитателите на Декстър предпочитаме изобщо да не беше се появявал в историята. Ще пропуснем какво точно разочарова зрителите, за да не развалим удоволствието на тези, които още не са го гледали.

От оригиналната история се появяват само двама персонажи. Убитата сестра на Декстър Дебра (Дженифър Карпентър) е

 поела щафетата от Хари

 и сега тя се появява в съзнанието на бившия криминалист като негов съветник. С участие се разписва и Батиста (Дейвид Зейъс), който случайно среща новата половинка на Декстър по време на конференция за серийни убийци. Въпросната дама е Анджела (Джулия Джоунс), която е шеф на полицейското управление в Айрън Лейк и постепенно започва да се съмнява в добродетелите на половинката си.

Кастът включва още Джони Секвоя, Алано Милър, Кланси Браун и други.

Зад "Декстър: Нова кръв“ стои шоурънърът Клайд Филипс, който е един от виновниците за успеха и на оригиналния сериал. На режисьорския стол пък сяда Маркос Сиега.

От телевизия Showtime, която излъчва приключенията на Декстър от самото начало, се похвалиха с висок рейтинг. Три милиона зрители са гледали самия финал по телевизията, а още два милиона са си пуснали епизод №10 в стрийминг платформата на компанията. И тук говорим само за ден. Това е най-високата цифра за телевизията от последния епизод на сериала през 2013-а, когато пред екрана застават 3, 3 милиона телеманиаци и поставят

 тотален рекорд по гледаемост.

 Въпреки това оценката на феновете за последния епизод в IMDb  е едва 4,4/10, което е най-слабото постижение за деветте сезона. Това далеч не се държи на лош сценарий или слаба актьорска игра, а на разочарованието от шокиращия обрат.

„Вълнуваме се от невероятния отзвук от милионите фенове на „Декстър: Нова кръв“ през последните десет седмици. Независимо дали харесват финала или не, ние оценяваме страстта им. Искрено благодарим на Майкъл Хол, Клайд и Маркос, че ни представиха този силен завършек на любимия ни сериал“, заявиха от Showtime Networks.

Междувременно Клайд Филипс изрази готовност да заснеме нови епизоди, но те ще се въртят около Харисън и неговият Тъмен спътник.

“Отворен съм към идеята да се направи спин-оф за Харисън, ако от телевизията поръчат такъв. Засега нямаме такива планове. Но Джак Алкот е страхотен актьор и е възможно“, каза пред изданието Entertainment Weekly той.