0

Т рябва ли да убием героинята на Лейди Гага, или пък да я похвалим за всичко, което разкрива.Всеки сам отговаря на въпроса, а отговорът се крие в „Домът на Gucci“, премиерен от днес по кината.

В този филм на Ридли Скот има поне едно убийство и то е на Маурицио Гучи. Това е ясно и от историята, случва се в една прекрасна пролетна сутрин на 1995 г. Ясни са и фактите от процеса: вдовицата Патриция Реджани е осъдена за поръчителство на убийството. Тя така и не го признава до ден днешен. Мнозина са на мнение, че не го е извършила, но затова пък често е говорела, че иска да убие мъжа си, който й

изневерял и я оставил заради друга, макар и с милиони в банковата сметка.

Историята във филма на Ридли Скот напомня за типичната италианска драма на прелъстената и изоставена жена. Патриция (Лейди Гага) е от бедно семейство, но е амбициозна жена. Съдбата я среща с Маурицио (Адам Драйвър) - внука на легендарния създател на модната империя Гучи. Въпреки че семейството е против, той се жени за Патриция. Тя вече има пълноправен пропуск в лъскавия свят на модата, в най-скъпите курорти, но и към интригите и мръсните номера. Докато навигира натовареното с изключително високи залози развитие на иконичната марка, Патриция се бори с всички сили за надмощие над основните фигури в семейния бизнес,

включително нейния съпруг, хитрия му чичо Алдо (Ал Пачино),

предприемчивия му братовчед Паоло (преобразения до неузнаваемост Джаред Лето) и старомодния му баща Родолфо (Джеръми Айрънс).

Светът на Гучи е забележителен, пълен с богатство, стил и власт, зад който обаче се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки страсти и въжделения. Вдъхновен от шокиращата истинска история на империята зад италианската модна къща, филмът разкрива какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт. Зрителят става свидетел на три десетилетия, изпълнени с любов, упадък, амбиция, предателства и отмъщение.

Водещи до трагичен, но и логичен смъртоносен край.

А зрителят сам си преценява дали изобщо Гучи е име, заради което си заслужава да убиеш.

Лейди Гага за света е певица, но за пореден път прави страхотна роля и като актриса. Освен нея Ридли Скот се е постарал да привлече изключителен актьорски състав в тази бляскава драма - Адам Драйвър, Джаред Лето, Джеръми Айрънс, Салма Хайек и самия Ал Пачино. Филмът е по скандалната книга на Сара Г. Фордън, която вече я има и преведена на български.

Когато на 27 март 1995 г. Маурицио е покосен от неизвестен убиец, най-логичният заподозрян е неговата бивша съпруга Патриция Реджани Мартинели, прочула се в медиите с прозвището Черната вдовица. Но дали зад едно от най-известните поръчкови убийства на века не се крие по-различен мотив? Това е въпросът, на който се стреми да отговори и режисьорът Ридли Скот.