0

К омпанията United Media ще си партнира с продуцентската компания Cobra Film, собственост на прочутия сръбски актьор, режисьор и продуцент, Драган Белогърлич, в създаването на сериала „Аз, Розовата пантера“.

Сериалът е базиран на едноименния роман на Оливера Чиркочив, бивша спортистка от югославския национален отбор по баскетбол, влязла в престъпния свят и станала част от международната криминална групировка „Розовите пантери“. След ареста си тя прекарва осем години в най-строго охраняваните гръцки затвори. В откровено признание тя описва всички герои и събития, срещнати и преживени преди и след задържането ѝ.

Работата на Белогърлич като режисьор, сценарист и продуцент на филмови и телевизионни продукции е високо ценена не само в Сърбия, но и в цяла Европа. Освен че е създател на новата поредица, Белогърлич е и главен продуцент на проекта. Сценарият е дело на Вук Ршумович.

Досега, United Media и Cobra Film са продуцирали съвместно сериала Black Sun 2, който, според IMDB, е най-добрият сръбски сериал на всички времена, Branded in Court, както и филма Chain Reaction за ядрената авария във Винча, по който се работи в момента.

Продуцирането на висококачествени сериали е в основната на стратегията за развитие на United Media. През последните години компанията се превърна в една от най-големите продукционни компании в Югоизточна Европа. Произведените от компанията  сериали са най-гледаните на териториите, на които се излъчват и се позиционират успешно на международния пазар.

United Media вярва, че новият сериал, по който работи заедно с Белогърлич, ще пожъне страхотен успех. Самата тема е много интригуваща и интересна за обществото – не само в региона, но и в цяла Европа.

Снимките на новия сериал ще започнат догодина на локации в Гърция, Сърбия и в други европейски градове.

United Media е водеща медийна компания в Югоизточна Европа. Тя работи в 8 държави и притежава 6 национални телевизионни канала, 50 платени тв канала, 30 уеб портала, 8 печатни издания и 5 радио станции.