0

И стински фурор беляза прожекцията на хитовата родна лента "Завръщане 2" в Рим. Филмът бе откриващ за 15-ото издание на фестивала на българското кино в Рим.

Събитие

"Аз съм тук за 4-ти път и много благодаря на Жана Яковлева, която е директор на културния институт, и за пореден път ни покани и успя да ни накара да се чувстваме като у дома си", сподели пред "Телеграф" режисьорът Ники Илиев. Заедно с него бе и голяма част от екипа на лентата - Башар Рахал, Райна Караянева, Диляна Попова, Николай Мутафчиев и Орлин Павлов. Веселата и талантлива банда успяха да си откраднат и време за изкушения, като сладолед например. Те сладко похапнаха преди и след прожекцията и документираха това с весели кадри, които споделиха с почитателите си в социалните мрежи. 

Емоция

Самата прожекция бе в Casa Del Cinema, под открито небе, а интересът бе толкова голям, че столовете не успяха да съберат всички желаещи да гледат филма и затова някои от тях се настаниха удобно на тревата. "Беше препълнено, голяма част бяха италианци, излъчихме филма с италиански субтитри. Много се смяха, реагираха изключително добре. На следващия ден продължаваха да ни говорят за филма и за това, че той трябва да стигне до повече хора из целия свят. Бяха много развълнувани и носталгични", разказа още Ники Илиев и допълни: "Много приятно културно събитие, пълно с кинаджии. Българите в чужбина са една идея по-емоционални. У нас реагират повече на смешните моменти и филмът ги разтоварва, докато в чужбина им действа по-емоционално, замисля ги повече и им действа носталгично спрямо България".