0

Н извергнатите от кралското семейство принц Хари и Меган Маркъл се събраха с останалата част от родата си за празничната литургия в катедралата "Сейнт Пол". Събитието е част от честванията на 70-годишния юбилей на кралица Елизабет II на трона на Великобритания.

Меган и Хари се събраха с родата на литургия
хари с с
4

Нейно величество не присъства, след като в четвъртък се почувства зле. 96-годишната кралица беше представена официално от сина си принц Чарлз. Събитието пропусна и сина на Елозабет II принц Андрю, който даде положителна проба за COVID-19. Андрю също така беше замесен в педофилски скандал заради близките си отношения с покойния Джефри Епстийн. По тази причина принцът беше лишен от от военните му титли, кралските звания и всички патронажи, както и от обръщението „Ваше величество“.

Литургията в катедралата "Сейнт Пол" е първият кралски ангажимент на принц Хари и Меган Маркъл от повече от две години насам. Двойката преката в разговор с висши духовник, преди заемат местата си за литургията. На събитието херцогът и херцогинята на Съсекс бяха в присъствието на принц Чарлз и Камила, както и на принц Уилям и Кейт Мидълтън.