0

А ктьорът и режисьор Ники Илиев е убиецът на Ботев е едноименния филм на Максим Генчев, който ще тръгне по кината на националния празник 3 март. Именно образа на предполагаемия убиец на Ботев - Джам Бол, ще пресъздаде Илиев.

В главната роля - на Христо Ботев, ще видим младия актьор Деян Жеков, който още отсега трупа положителни отзиви за превъплъщението си. В каста е още и Неда Спасова. В трейлъра на филма, който бе представен официално в деня, в който честваме 174 години от рождението на националния герой, се вижда и как Ники Илиев държи две отрязани човешки глави. „Ще си позволя да поздравя народа от името на всички 2000 родолюбци, дали труд и сърце за филма! Филмът „Ботев“ ще бъде културното събитие на 2022 година! Да сме живи и здрави, пълна свобода или смърт юнашка!“, написа преди броени дни Максим Генчев във Фейсбук.

Ники може да се похвали и с цяло европейско турне на най-новата си лента „Завръщане 2“, чиято премиера ще бъде на 14 февруари. Филмът ще бъде представен във Виена, Лондон, Хамбург, Кьолн, Берлин, Дъблин, Париж, Глазгоу, Единбург, Щутгарт, Мюнхен, Нюкасъл и други. В продължението отново ще видим историите на любими актьори, сред които Башар Рахал, Райна Караянева, Бойко Кръстанов, Сашо Кадиев, Диляна Попова, Орлин Павлов и др.