0

А ктьорът Владимир Пенев е настанен в хотел над гробище в Япония, научи „Телеграф“.

Отец Никодим от хитовия сериал на NOVA „Лъжите в нас“ е в Страната на изгряващото слънце заедно с режисьора Диана Добрева на театралния фестивал в Шидзуока. Там ще бъде представен спектакълът на Народния театър „Калигула“, в който участва и актрисата Вяра Табакова.

Урок

Именно тя издаде къде са ги настанили организаторите. „Първа сутрин в Япония. Отвън звучи натрапчива музика. Поглеждам през прозореца, за да разбера откъде идва. Училищен двор. Малки ученичета правят гимнастика. Гледката е трогателна. Децата изглеждат щастливи, тичат, прегрупират се по отбори, подскачат, пляскат. Взирам се малко по-внимателно и виждам, че съвсем до двора на училището, между няколкото къщи до него, има гробище. Първи урок и подарена метафора от Изтока“, споделя медицинската сестра от „Столичани в повече“. Тя допълва, че гробището е съвсем малко. „Има няколко много красиви дървета. А в училищния двор има два басейна, игрище. Някои деца идват с велосипеди на училище. На място нещата са по-внушителни. Направих снимката от седмия етаж на хотела“, уточни Вяра.

Юбилей

Самият Владо Пенев пък се похвали, че е щракнал красиви птици - патици и корморани, по време на разходката си. Той качи фотото на стори в Инстаграм и сложи знамето на Япония до корморана, за да е ясно къде е. Пенев участва в „Калигула“ заедно с Деян Донков, който е в главната роля. „От цял свят са избрани само няколко представления и едно от тях е нашето“, не може да се нарадва режисьорът Диана Добрева.

Разгледа замъка в Нагоя

Владо Пенев успя да разгледа и прочутия замък в Нагоя, построен по времето на Едо на японската феодална епоха през 1520-те. Структурата, която е видял актьорът, е завършена през 1612 г. в комисията на Иясу Токугава. Скоро след построяването му военачалникът успява да контролира оригиналния замък и да го нарече Замъка Нагоя. Замъкът е бил използван в японските военни операции от Втората световна война като стратегически щаб, както и лагер по военнопленниците. Замъкът Нагоя е причинил значителни щети през това време, може би най-военното влошаване на дългата му история. Зашеметяващият бял и зелен замък е възстановен в оригиналната си красота.