0

М арта Вачкова я обзеха градинарски пориви да стриже храстите на Катето Евро в Кокаляне, видя „Телеграф“. Екранната главна сестра Жекова от „Откраднат живот“ сега се преквалифицира в главен градинар в къщата на Евро. Марта Вачкова показа завидни умения в кастренето на храсти и вечнозелена растителност с градинарските ножици. Тя добави: „Не можем само да почиваме, дай ни работа на нас“.

Актрисите си направиха и кратък видеоклип, за да се похвалят у нас и по света с градинското парти с подстрижка. На него са участвали поне още двама. Сред тях е актьорът Петър Антонов, който в началото на новото хилядолетие бе сред най-известните родни знаменитости след участието си във филмите „Писмо до Америка“, „Пансион за кучета“ и няколко музикални проекта. А после забегна в Италия да се учи на майсторство в школата на Микеле Плачидо и там засне над 10 филма.

Добромир Банев – който в момента е може би най-популярният роден поет, в бохемски стил сътвори и цял стих по случая с кокалянските приключения, в който словосъчетанието „мамата си трака“ се повтаря няколко пъти.

А за благодарност към градинските умения на Вачкова нейната приятелка Евро й направи коктейл с бял ром, донесен от Сейшелите. Напитката от Индийския океан по родните земи се продава над 40 лв. за бутилка и е световно прочута, че в рома се слагат много местни подправки. Паметливи пък припомнят, че когато на Катето Евро узреят доматите, Марта Вачкова е сред първите, които оценяват вкусовите им достойнства.