0

В ролята на мъжкия персонаж Воланд от романа „Майстора и Маргарита“ на Михаил Булгаков се въплъщава актрисата Койна Русева в едноименната и премиерна постановка на Младежкия театър.

С мъжки костюм и с гола глава (перука) актрисата е неузнаваема на сцената, а изпълнението й предизвиква бурните овации на зрителите. Героят й Воланд всъщност е Луцифер/Сатаната, превърнал се в човек и отишъл в Москва, за да види как му се отразява съветският строй.

Режисьор на спектакъла е именитият Николай Поляков, който е отговорен и за сценичната версия на превода на един от изключителните български преводачи - Лиляна Минкова. В динамичния, пищен и богат свят на Булгаков зрителите ще имат възможност да се "срещнат" с над 30 персонажи, а костюмите са повече от 80, посочват от театъра. Като Маргарита ще гледаме Рая Пеева, а Майстора ще бъде Александър Хаджиангелов. Любимият на Рая Пеева - актьорът Явор Бахаров, й пожела успех в петък, качвайки си Стори в Инстаграм.

В останалите роли са Ивайло Христов (Пилат Понтийски), Боян Арсов (Азазело), Ахмед Юмер (Бегемот), Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина-Калина Петкова, Бернарда Береану, Никол Оташлийска. Сценографията на спектакъла e дело на един от най-успешните актуални български сценографи - Венелин Шурелов, а по костюмографията работи Елица Георгиева, която оставя все по-ясна и запомняща се следа в историята на Младежкия театър с прекрасната си работа по множество спектакли през последните години. Композитор e легендата в театралната музика Асен Аврамов, създал композиции към повече от 250 постановки. Хореограф на „Майстора и Маргарита” е Александър Манджуков, който за пореден път демонстрира своите феноменални умения, създавайки хореография към спектакъла, която сама по себе си носи огромно естетическо удоволствие и е произведение на изкуството.