0

В аско Василев си пробва късмета на ротативки в Мексико сити, научи „Телеграф“ от постове на цигуларя в социалните мрежи. Тези дни Василев обикаля забележителностите на Мексико, като набляга на древните култури от региона.

В столицата Мексико сити се разбира, че Васко е играл на ротативките, които предлагат печалби за милион в песо. Справка с валутните курсове сочи, че един милион песо е равен на около $50 000. Което си е огромна сума отвсякъде. Друг е въпросът, че много рядко се случва да се падне подобна печалба. Но пък опитите на милиони мексиканци и туристи продължават всеки ден. Подобни барове за залози са голяма атракция, но са напълно действащи от десетилетия и са много популярни сред местното население.

Васко Василев си пусна снимки и от пирамидите. Така става ясно, че е бил на полуостров Юкатан, където се е развила културата на древните маи. Цигуларят се показа на фотоси от Чичен Ица, където се снима пред голямата пирамида. Тя е била храм на бога перната змия Кукулкан, в чиято чест са извършвани многобройни човешки приношения от маите. Това се вижда и от филма на Мел Гибсън „Апокалипто“, където част от действието става точно на тази пирамида.

След Юкатан Васко се е отправи към Мексико сити, където също има огромна пирамида, но тя е на ацтеките.

Цигуларят се пробва да свири и на китара, каквато използват местните музиканти мариачи – известни и от филма „Десперадо“ с Антонио Бандерас. Васко си сложи и характерната шапка сомбреро, но за разлика от героя на Бандерас Василев нямаше пистолети и други оръжия. Музиката е неговото главно оръжие, с което сразява всички.