0

Ц ял ден с хитовете и вълшебството на „Дисни“ по NOVA се задава в неделя.

По традиция „Disney Ден“ по NOVA е на 26 декември, втория ден от Коледа, когато стават чудеса. Сега стартът е от 10,15 ч. с „Коледни кутрета“. В семейството на Дядо и Баба Коледа на Северния полюс се раждат четири нови кутрета. Докато растат, те създават истински хаос в работилницата и решават да напуснат Северния полюс, но с помощта на вълшебен кристал изпълняват желанието на едно момче Коледа да изчезне. И трябва да намерят начин да развалят заклинанието.

Премиери

В Деня на „Дисни“ е пълно с премиери на суперхитове. Те започват с „Играта на играчките: Пътешествието“ от 12,30 ч. в неделя. В четвъртия филм от хитовата анимация Уди, Баз и останалите тръгват на пътешествие с Бони и новата играчка Виличко за най-забавното приключение.

След това по NOVA в неделя от 14,30 ч. е тв премиерата на „Дъмбо“ с Колин Фарел, Майкъл Кийтън, Дани де Вито, Ева Грийн и др. Холт е бивша циркова звезда, чийто живот се преобръща, след като се връща от войната. Собственикът на цирка го наема да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши са обект на подигравки. Но когато децата на Холт разбират, че Дъмбо може да лети, предприемачът и акробатът се заемат със задачата да превърнат странното създание в звезда.

Киномаратонът на „Дисни“ няма край и от 16,40 е „Красавицата и Звяра“ с Ема Уотсън, Дан Стивънс, Люк Евънс и др.

Кралство

Вечерта по NOVA в неделя от 20 ч. е тв премиерата на „Замръзналото кралство II“. В тази забележителна анимация снежната кралица Елза се чувства не на място. След като чува да я вика мистериозен глас, тя се запътва към омагьосаните гори и мрачните морета на своето кралство за едно опасно и вълнуващо приключение.

В неделя Денят на „Дисни“ завършва с игралната версия на „Книга за джунглата“ от 22,10 ч. с Нийл Сети в ролята на Маугли. Малкото момче е израснало сред глутница вълци, но след страховити премеждия решава да се отправи на пътешествие, за да разбере кой всъщност е той, а компания му правят пантерата Багира и мечокът Балу.

Хитовете по NOVA тези дни нямат свършек и следват един след друг. В събота от 17 ч. е екшън комедията „Костенурките нинджа“ с Мегън Фокс. След това от 20 ч. е комедията „Баща в излишък 2“ с Марк Уолбърг, Уил Феръл и Мел Гибсън. Дъсти и Брад са постигнали невъзможното – приятелство и мирно съществуване, докато споделят бащинството. Всичко върви гладко до момента, в който техните собствени бащи пристигат за Коледа и разклащат из основи крехкия мир помежду им. А след това настроението се завихря с „Палави мамчета по Коледа“ от 23,50 ч. Този път на мамчетата идват техните мамчета за Коледа.

Асасини

Големият фентъзи екшън хит тези дни обаче е с премиера по DIEMA в понеделник от 22 ч. Тогава връхлита „Орденът на Асасините“ по хитовата игра Assassin's Creed (с каквото и заглавие вървя по киноекраните). Участват Майкъл Фасбендър, Джеръми Айрънс, Марион Котияр и др. Древният орден на Асасините пази тайната на Райската ябълка – устройство, създадено от извънземна цивилизация, разполагащо с много мощ и оставено да помага на хората. Но от прастари времена злите сили се опитват да го вземат. Сред тях са и наследници на инквизицията и тамплиерите, които в наши дни опитват да докопат устройството, за да контролират планетата. Дребен престъпник е осъден на смърт, но екзекуцията се оказва мнима и той попада в тайнствена сграда, където разбира, че в него се е превъплътил най-известният асасин. Започват да нахлуват спомени и надпреварата кой пръв ще стигне до Райската ябълка става бясна и особено опасна.

По bTV в събота от 20 ч. е „Българската Коледа“ с много звезди на музиката и театъра, с водещи Павел Иванов и 9-годишната Ая Алексиева. „Дари надежда на дете в беда“ – това е мотото на инициативата, над която бди всеки президент на България. След това от 22 ч. е „Тиха нощ, луда нощ“ с Даян Кийтън, Джон Гудман, Аманда Сайфред и др. Семейство се опитва да направи перфектната Коледа, но това се оказва много трудно.

В неделя от 20 ч. по bTV е ред на романтиката с Хю Грант в „Наистина любов“. А след това е друга романтика, но с много песни - „Роди се звезда“ от 22,40 ч с Брадли Купър и Лейди Гага. Опитен музикант открива младо момиче с невероятен талант, което не вярва в себе си и се е предало на алкохола. Двамата се влюбват, но пред бъдещето им има много невъзможности.