0

С импатягата Тор се завръща за гръмотевици и любов в премиерен суперхит по кината. Синът на Один и един от оживелите Отмъстители - „Тор: Любов и гръмотевици“.

Почитателите на превърналия се в любимец на феновете могат да се насладят на новото му, изпълнено с екшън и хумор солово приключение, където се развъртяват супероръжия като познатия ни митологичен чук Мьолнир и новото Стормбрейкър.

Екшън

Във вселената на Марвел събитията се случват непосредствено след „Отмъстителите: Краят“. Екшънът изправя Тор пред голямо и почти непреодолимо предизвикателство – търсенето на вътрешен мир. И е особено трудно да постигнеш душевен покой, когато трябва да се изправиш пред безпощадния галактически убиец Гор - Касапина на богове, заклел се да унищожи всички божества, а в добавка току-що си открил, че вече не си единствения и неповторим Тор, тъй като бившата ти приятелка някак е успяла да овладее силата на магическия Мьолнир и се е превърнала в Могъщия Тор.

Самият Тор пък трябва да събере екип, който да спаси света от новата свръх злина, а и себе си, защото си имат работа с поредния умопобъркан убиец на богове, който този път успява да изпълни заканите си.

Тор оставя Валкирия като владетел на Нов Асгард и се отправя на пътешествие с Питър Куил и останалите Пазители на галактиката, надявайки се отново да открие призванието си. Скоро съдбата го среща с астрофизика и негова бивша приятелка Джейн Фостър.

Тя се подлага на лечение от рак, но междувременно се превръща в Богинята на гръмотевиците, позната като Могъщия Тор. С този екип самият Тор трябва да победи безпощадния галактически убиец Гор, известен като Касапина на богове.

Уайтити

Новозеландецът Тайка Уайтити след „Тор: Рагнарок“ и спечелването на „Оскар“ за „Джоджо Заека“ се връща да направи „Тор: Любов и гръмотевици“. Според информации отвъд океана филмът е струвал рекордните за ерата след ковид  $250 млн. 

В ролята на Тор пък за девети път влиза австралиецът Крис Хемсуърт. А Натали Портман пак е астрофизичката Джейн Фостър, но вече придобила и суперсили и превърнала се в Могъщия Тор.

Крисчън Бейл обаче е в ролята на галактическия суперзлодей Гор. Преди Вейл е играл и супергерои, в поредицата „Черният рицар“ бе Батман.

У нас филмът върви на форматите 3D, IMAX 3D и 4DX, но както винаги съветът е да се гледа на възможно най-добрия екран и при най-добър звук, преживяването си заслужава.
Самият Уайтити винаги има навик да се снима в режисираните от него филми, тук също не прави изключение.

Ръсел Кроу е в ролята на Зевс, а Вин Дизел дава за англоезичната версия гласа си на Груут – онова симпатично ходещо дърво, което винаги казва Груут, но с различни интонации и така се разбира какво мисли.