0

С инът на комедийната прима Албена Михова - Мартин Желанков, е станал любовник на колежката й Мария Сапунджиева, позната като Мама Божка от „Пълна лудница“. Това разкри пред „Телеграф“ продуцентът Кирил Кирилов.

Двамата се натискат под режисурата на Богдан Петканин за новата версия на театралната комик терапия „Направихте ме на луд“.

„В хитовата комедия влиза трето поколение актьор! Мартин Желанков е синът на талантливата и любима актриса Албена Михова! Премиерата ще е на 05.04. във Варна! На добър час!“, написа във Фейсбук Кирилов. Билетите са пуснати в продажба на цени от 15 до 30 лв., а специално участие в шоуто ще има фолкпримата Глория.

Продуцентът обяви пред „Телеграф“, че следващият им гастрол ще е на 19 април във Враца, а през май започват европейско турне от Испания и Великобритания. Между две от пътуванията младокът ще завърши висшето си образование по актьорско майсторство в НАТФИЗ. 

Мартин Желанков ще участва в три от скечовете в „Направихте ме на луд“. В един от тях ще бъде любовник на Мария Сапунджиева, в друг - син на Кирил Ефремов, а за третия ще се включи във фокусите на Ненчо Илчев. „Той издирва жена си, която Ненчо е разрязал“, издаде още Кирил Кирилов.

Той е горд, че има в звездната си компания актьор трето поколение. По-известен факт е, че Желанков е син на Албена Михова, а дядо му Яким Михов е сред основателите на Сатиричния театър, който тази година празнува 65-ия си юбилей. Самият актьор направи дебюта си още като студент в комедийния сериал на NOVA “Ние, нашите и вашите“.

Героят му носеше неговото име и си беше харесал за гадже момиче, което се оказа негова сестра. Според сюжета баща му залага големи надежди да стане голяма звезда във футбола, обаче той не си дава много зор да тренира. Мартин е избран за участие от актьорската школа на майка си