0

Т алантливите ни и обичани родни актьори София Бобчева и Александър Кадиев ще сменят цели 16 роли в най-новата постановка с тяхно участия - „Игра за двама“.

Те ще се превъплътят в хора от нашето съвремие, за да пресъздадат образи от ежедневието ни – продажни плеймейтки, корумпирани политици, псевдопатриоти, вечно неразбрани интелектуалци, измамници автотърговци и други.

Каст

„Със Сашо за първи път ще играем на професионална сцена. Ние не сме играли дето се казва от дипломният ни спектакъл където нямахме общи сцени, така че не сме си партнирали. Веднъж само сме играли заедно в НАТФИЗ в един откъс, което беше много отдавна и сега двамата се качваме на сцената, за да изиграем 16 роли, което и за мен и за него е голямо предизвикателство. Даже се шегуваме, че за мен е много трудно, а за него почти невъзможно (смее се). Това си е наша шега“, разказва пред „Телеграф“ София Бобчева и допълва: „Аз още като я прочетох пиесата за първи път се изкефих много и се смях на текста, което с опита във времето бих казала, че ми е доста трудно да се разсмея, докато чета. Текстът е много съвременен с много намигване и ирония“.

София и Сашо ще бъдат заедно на сцената през целия спектакъл- там ще се преобличат, там ще играят и там ще сменят образите си, както и декорите. „В момента сме с предпремиерни трепети. На сцената зрителите ще ни видят и като нас самите- София и Сашо“, разказва още актрисата, която е получила ролята чрез кастинг. „Обади ми се Сашо, пратиха ми пиесата. Прослушаха ни няколко актриси и накрая решиха, че за тази роля аз съм най-подходяща и съм много щастлива“, категорична е чаровницата.

История

„Игра за двама“ е комедия за разминаванията и недоразуменията в отношенията между мъжете и жените. Авторът Иво Сиромахов разказва с ирония и усмивка историите на няколко двойки, които изпадат в абсурдни ситуации, търсейки любов, разбиране, пари или известност. В постановката, режисирана от Златомир Молдовански, зрителите ще надникнат в кухнята на театъра, за да видят как се подготвя едно представление. Пред погледа на публиката актьорите влизат от една роля в друга, сменят различни образи, въвеждат ни в процеса на създаване на спектакъла. Защото животът е игра, в която всички ние участваме. Важното е да го правим с усмивка. Премиерата на спектакъла ще бъде в София на 15 февруари в „Сълза и смях“. През март и април предстоят и премиерни дати в Бургас (12 март), Пловдив (13 март), Варна (24 март) и Лондон (9 април). Сценограф на постановката е Ивелина Минева, а автор на музикалното оформление е Стефан Здравески.