0

О става половин година до премиерата на дългоочакваното продължение на фантастичния блокбъстър „Аватар: Пътят на водата“, но създателите на филма все пак решиха да разкрият на феновете още малко интересни кадри от новата лента. 

Дойде ред за представянето на нова героиня – Ронал, смел воин от племето На'ви.

Ролята бе поверена на добре познатата на киноманите британска актриса Кейт Уинслет, а кадри с нейния образ в „Аватар 2“ публикува сп. „Емпайър“. 

46-годишната Кейт работи за втори път с режисьора Джеймс Камерън: през 1997 г. тя изигра главната женска роля в класиката „Титаник“, посветен на трагичната съдба на легендарния суперлайнер. Интересното е, че в новия филм героинята Уинслет отново се озовава под водата. За снимките на втората част на „Аватар“ Кейт трябваше да се научи на фридайвинг – гмуркане на дълбочина без специално оборудване.

Актрисата направи всичко възможно: сега според думите й тя може да задържи дъха си под вода за внушителните 7 минути. Специалното й обучение бе необходимо, за да се приложи уникалната технология за подводно улавяне на движение, разработена специално за лентата на Камерън. 

Сюжет

Историята в бъдещия филм се развива 14 г. след събитията от първия. Продължението проследява Джейк Съли и Нейтири, които изграждат свой собствен рай на Пандора и стават родители. Хората отново ще се опитат да завладеят планетата, но сега срещу тях ще се изправи малко извънземно момче.

По-рано Джеймс Камерън сподели какво да очакват зрителите от новите филми, които ще излизат, както и какви ще бъдат новите герои в тях. 

„Основната тема на продълженията ще бъде семейството. Филмите ще разкажат за това на какво са способни Сали и Нейтири, за да спасят и защитят своите близки“, цитира изданието думите на режисьора. 

Премиера 

Камерън работи в Нова Зеландия по продължението на епичния филм от 2009 г. Премиерата на новата лента е планирана за декември 2022 г., а третият филм трябва да излезе на големия екран през 2024 г.

„Аватар“ стана най-печелившият филм в света след излизането му и загуби позицията си от „Отмъстителите:Краят“ през 2019 г. Лентата е с участието на Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Стивън Ланг, Мишел Родригес и Сигорни Уивър в главните роли, като всички се завръщат за продължението. Новите членове на актьорския състав включват Кейт Уинслет, Клиф Къртис, Еди Фалко, Брендън Коуел, Мишел Йео, Джемейн Клемент, Уна Чаплин, Дейвид Тюлис, Си Джей Джоунс и Вин Дизел.