0

Р ежисьорът Мартин Кембъл, познат от работата си по кинохитовете „Маската на Зоро“ с Антонио Бандерас, „Чужденецът“ с Джеки Чан и „Агент 007: Казино Роял“ с Даниел Крейг, пристига у нас, за да води кинокурс в Киноцентъра.

Двуседмичното кинообучение, част от Film Forge - центъра за професионално обучение на кадри за киноиндустрията, функциониращ към „Ню Бояна Филм Студио“, ще започне на 27 юни, а цената му е 3200 евро.

Въведение

„Много сме развълнувани, че легендарният режисьор Мартин Кембъл ще ръководи първия ни курс „Въведение в киното“. Бъдещите режисьори ще могат да се научат от един от най-добрите режисьори в индустрията как да създадат история. Регистрирайте се на filmforge.org, за да се присъедините към курса“, написаха от Киноцентъра. Според краткото описание на курса, всеки един записал се ще има възможност да премине през целия процес по създаване на филм, а кулминацията ще бъде да създаде свой собствен кратък филм. „Този курс е отворен за амбициозни режисьори, DOP и продуценти“, пишат още организаторите на обученията. Паралелно с „Въведение в киното“ ще има още един курс – по локации. В рамките на една седмица от 27 юни записалите се ще могат да научат как се търсят най-добрите филмови локации и как се подготвя сет за снимки. Цената на обучението е 500 евро.

Убиец

Мартин Кембъл бе в България миналата година по това време за снимките на филма „Спомени“, заради който в София се разходиха Моника Белучи и Лиъм Нийсън. Филмът "Спомени" е американски римейк по холандския "Спомени на убиец", излязъл през 2003 г. Сюжетът разказва историята на Алекс Луиc (Нийсън) - убиeц c рeпутaция нa диcкрeтeн пeрфeкциoниcт. Кoгaтo oткaзвa поредната "мoкрa пoръчкa" нa oпacнa прecтъпнa oргaнизaция, той ce прeвръщa в тяхна мишeнa.