0

П ървата българска актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова триумфира начело на класацията Топ 70 на най-влиятелните хора в шоубизнеса, съставена от българското издание на списание „Форбс“.

"Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал. Ролята й в холивудската продукция "Борат 2" я изстреля в светлините на прожекторите, а превъплъщението й спечели номинации за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и наградата в "Изборът на критиците". Мария Бакалова продължава да се снима и в български филми - през лятото на 2021 г. излезе филмът "Като за последно", а през есента "Жените наистина плачат" с премиера на фестивала в Кан. Актрисата получи почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство и е част от селекцията "30 под 30" за 2020 г. на списание Forbes, написаха от изданието от изданието. За новия покорен връх се похвали и самата екранна дъщеря на Борат с публикация в социалните мрежи. „Уау! Изключително съм благодарна и трогната от това невероятно признание! Каквито и думи да се опитам да използвам, няма да бъдат достатъчни, за да опишат вълнението ми! Отново - благодаря!“, написа тя в Инстаграм и публикува кадър от фотосесия за изданието, където я виждаме да грее в бял костюм.

Сребърната позиция пък зае най-добрият ни български тенисист Григор Димитров, последван от режисьора и продуцент Магърдич Халваджиян. На четвърто и пето място са Евтим Милошев и Любо Нейков, следват ги Иван Христов и Андрей Арнаудов, на осмо е легендарният футболист Христо Стоичков, на девето - ансамбълът по художествена гимнастика. 10-тата позиция зае продуцентът Нико Тупарев. Музикалната сцена е представена от Азис, който се нарежда на 12-о място, както и от оперната прима Соня Йончева, която го следва, позиционирайки се 13-а. Място точно след Йончева намира близкият й приятел - журналистът Жоро Тошев, а след него застават още менторите в „Гласът на България“ Галена и Любо Киров. В класацията на българското издание на списание Forbes под внимание се вземат успехите и конкретни постижения през годината, бизнес начинания, участие в благотворителни кампании и награди и признания.