0

Л юбимите актьори Васил Василев – Зуека и Владимир Карамазов ще продадат свои картини и фотографии, за да съберат помощи за Украйна. Инициативата е наречена „Дари или купи изкуство за Украйна“. Тя стартира на 10 март и ще продължи до 12 март, съобщиха организаторите от The Smarts Group. 

Картини, фотографии, колажи и други произведения на изкуството, които са дарени безвъзмездно от авторите си, ще бъдат изложени. В залата за събития BLVD 138 на бул. „Васил Левски“ №138 в София. Сумата, събрана от продадените творби, е предназначена за пострадалите от войната в Украйна. „В отговор на войната и неоправданата агресия е лесно да се чувстваме безсилни. Нека отговорим със силата, която имаме“, казват организаторите на благотворителната проява.

Артистите, заявили участие досега, са Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, мафиотът от сериала на NOVA “Братя“ Владимир Михайлов и неговата група Rewind, Георги Касабов – Ndoe, Гергана Джевелиева, Диляна Флорентин, Елисавета Вълчева, Зоран Мишев, Ивана Стоичкова, Надежда Георгиева, Недялко Иванов – Нечо, Нора Ампова, Олга Стойчева, Радина Ганчева, Севда Семер, Теодор Ушев, Теодор Генов.

Организаторите събират още творби от други визуални артисти, които са готови да дарят безвъзмездно свои произведения в помощ на Украинския Червен кръст за подпомагане на пострадалите от войната. Цялата сума ще бъде дарена, а по-късно организаторите от The Smarts ще споделят какво е получено и как са изразходвани дарените средства.