0

Р ежисьорът Виктор Божинов кани феновете си на специална прожекция в най-високо разположеното село в България – на 1650 м надморска височина. На 7 май в сърцето на Родопите той ще представи третия си пълнометражен филм „Бягство“, който ще тръгне по кината от 11 май. „Решихме да направим първата прожекция на „Бягство“ на мястото, на което сме снимали. Филмът е направен за това място и по този начин първите зрители на филма ще могат да усетят тази атмосфера“, каза пред „Телеграф“ режисьорът.

Виктор Божинов разкри, че това ще бъде най-високата прожекция у нас. Част от екипа от актьорите ще бъдат също на място, като единственото условие за провеждането на мероприятието е атмосферните условия да бъдат подходящи – да не е валяло няколко дни преди и на самия ден 7 май. Режисьорът разкри, че единственият начин феновете да се качат до село Чамла е с джипове. „Хората могат да се качат с техни джипове или с хора, които предлагат услугата за качване до горе. Чака ни едно приключение“, каза още режисьорът, като разкри, че пътят надолу и нагоре е около 40 мин. с джипове.

„Бягство“ е трилър, който разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. „Търсим нови таланти и им даваме път. Изключително приятно беше да се срещна с Алекс в голям проект и си мислех, че изборът ще е труден, а той се оказа доста лесен. Много съм благодарен на всички актьори и колеги. Подходиха с чисто сърце. Те не знаеха сценария и нямаха идея какво следва, което е сериозно предизвикателство. Чамла е едно от сърцата на България и именно там на 7 май ще организираме най-високата прожекция у нас. Историята на филма е изключително актуална в този момент, в който живеем. Героите са млади, но темите касаят както децата, така и техните родители“, разказва Виктор Божинов. „Срещнахме вижданията си за ролята и за образа на Дани, това помогна много. На 20 години съм. Уча в НАТФИЗ в класа на Ивайло Христов. Никога няма да забравя последния снимачен ден. Качихме се изключително рано и хванахме мъгла, която приличаше на езеро. Беше уникална гледка“, допълва актьорът Александър Кендеров, който прави дебюта си в игралното кино, влизайки в главната роля в „Бягство“. Освен Александър в „Бягство“ участват Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев. ТИФЕЦ ОТ ГОТОВИТЕ 1 – Виктор Божинов 2 – Диана Димитрова е сред звездите във филма. 3 – Филмът тръгва на голям екран на 11 май.