0

А ктьорът Владимир Пенев гръмна шампанско в Народния театър „Иван Вазов“. Звездата от хитовите сериали на NOVA „Откраднат живот“ и „Лъжите в нас“ разля пенливата течност в кристални чаши в чест на старта на репетициите със световноизвестния словашки режисьор Йерней Лоренци.

Колежката му Биляна Петринска, която също ще участва в спектакъла, документира с телефона си паметния миг и го сподели с почитателите в социалните мрежи.

Екип

Лоренци пристигна у нас, за да постави на Голяма сцена в Народния театър спектакъла „Орфей“, обявиха от първата ни трупа. Прочутият театрален режисьор започна първия етап от репетициите, който ще продължи до 30 юни. Заедно с Лоренци в София е и екипът, който ще работи по реализацията на спектакъла - драматургът Матиц Старина, Бранко Хойник - сценограф, Белинда Радулович - дизайнер костюми, Бранко Розман – композитор, и Грегор Лущек - хореограф. Премиерата е предвидена за началото на октомври. 

Роли

„Орфей! Да ни е по шампанско! Мъжете в бяло дават Началото!“ - така Биляна Петринска обяви старта на мащабния проект. Тя издаде и кои нейни колеги ще участват с нея и Владо Пенев. Това са Александра Василева, Гергана Змийчарова, Радена Вълканова, Ева Данаилова, Василена Винченцо, Жорета Николова, Валентин Ганев, Деян Донков, Стелиан Радев, Ненчо Костов, Дарин Ангелов и Димитър Николов. Драматург на постановката е Светлана Панчева, а втори асистент-режисьори са Ива Манолова и Олга Недялкова