0

Л егендарният китарист Джон Маклафлин ще даде старт на единадесетото издание на фестивала A to JazZ. Събитието започва на 1 юли и ще се проведе в Южен парк 2, съобщиха организаторите.

Маклафлин пристига с групата си 4th Dimension. 26 години след последния си концерт у нас, сега той включва София в световното турне на музикалния си проект.

"Много съм щастлив да се върна в България след толкова много време и заедно да открием A to JazZ, да видя всичките си прекрасни приятели, и разбира се неповторимата българска публика”, каза той. 

“Тази година не просто ще имаме поредния силен джаз лайнъп с впечатляващи изпълнители на A to JazZ, но и ще преживеем едно от най-емоционалните издания на фестивала! Подготвяме промени и подобрения във фестивалния парк и цяла серия чисто нови преживявания за деца и възрастни. A to JazZ носи неповтворимия дух на джаза, на свободата и все повече се превръща във фестивал за интелигентна градска култура и забавление”, коментира и Петър Димитров, директор на A to JazZ.