0

М оделки обират дамски чанти по скъпарски барове и дискотеки. Тъй като красавиците се стремят да изкарат още пари, като слязат от подиума, се цанят на работа като хостеси и сервитьорки само във ВИП заведения, където правят и ударите, защото имат достъп до изключително богати клиенти.

Последният случай е отпреди няколко дни и за него алармира пред „Телеграф“ жертвата им – Емануела Валентинова. Тя качи и лицата на красивите крадли в профила си, както и запис от камера как й бъркат по чантата.

Емануела Валентинова пострадала при инцидента

 Емануела Валентинова пострадала при инцидента

Хубавиците обират клиентите най-безцеремонно. Схемата им е като извадена от сценарий на филм. В социалните мрежи демонстрират лъскав живот, зад който обаче се крие престъплението. Емануела Валентинова разказа, че във въпросната вечер се забавлявала с приятели в столичен скъпарски клуб, където последното нещо, което клиентите очакват, е, че хостесата дебне зад гърба им. Изпечените крадли чакат градуса на настроението да се вдигне и в разгара на купона започват да обикалят сепаретата и да си присвояват лъскави вещи – чанти, портмонета и очила са сред най-предпочитаните. „В схемата са поне 4 човека“ разказа Емануела. Момичето установява, че чантата му липсва. Очевидно крадлите са разчитали на това, че клиентите са пияни и няма да забележат липсите, но в конкретния случай правят грешка.

Емануела търси съдействие първо от заведението и с тяхна помощ свалят кадрите от камерите, които ясно са заснели инцидента. В малките часове на нощта сръчните хостеси включват схемата си в действие. Едната отвлича вниманието, а другата взима чантата зад гърба на нищо неподозиращите клиенти, малко по-късно я изнася от бара, трета пък я прибира в колата си. От камерите момичето успява да разпознае и извършителките. Така се установява, че става дума за Весела Йорданова, която работи като хостеса, и аверката й Симона Нолчева

Кадър от момента на кражбата, запечатан на камерата на заведението, и двете момичета, обвинени за инцидента - Весела и Симона

 Кадър от момента на кражбата, запечатан на камерата на заведението, и двете момичета, обвинени за инцидента - Весела и Симона

Двете момичета са откарани в криминална полиция и след 6 часа разпити най-накрая Весела си признава за извършеното и дори връща чантата, от която липсват всичките пари и едни слънчеви очила.

Според източници на „Телеграф“ групата е действала по тази схема от поне една година, като през лятото обикаляли и оборотни заведения по морския бряг.